Nevyhazujte přebytečnou zeleninu! Jednoduchý recept, jak ji zpracovat, vám ušetří peníze
14. 11. 2020 Historie a zajímavosti
Pravidelné nákupy čerstvé zeleniny stojí poměrně dost času i peněz. Není tedy divu, že se většinou spoléháme na cenové akce. Často se však stává, že nám právě slevy z akčních letáků stoupnou do hlavy a následně se nám v lednici celý týden válí spousta paprik, cuket, lilků nebo ředkviček. Zelenina pak postupně měkne, chytá plíseň či hnilobu, a tak ji i postupně vyhazujeme a ve výsledku ani vůbec neušetříme. My vám však přinášíme recept, díky němuž budete moci s takovým plýtváním přestat. Stačí totiž vědět co dělat se zeleninou, která prostě přebývá.
Zelenina do koše nepatří!
Mohlo by vás zajímat
Poznámka: Takto upravenou zeleninu budeme mít připravenou na pozdější tepelné zpracování, ale dokonce i na pomazánky nebo zeleninové krémy. Už se nic nezkazí a nic nevyhodíte. Lépe tak využijete oblíbených zeleninových slev, která vám leták Kaufland pravidelně nabízí - nakoupíte prostě do zásoby a zeleninu, kterou jste pořídili za velmi výhodnou cenu, můžete spotřebovávat během celého roku. Budete si totiž jistí, že ji spotřebujete všechnu a dokonce s ní pak ušetříte čas při vaření.
Jak využít takto připravenou zeleninu?
Co budete potřebovat?
- předem připravená zelenina podle předchozího receptu
- plátky jehněčího masa
- cibule
- tuk
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- jalovec
Mohlo by vás zajímat
Postup
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
20 nejoblíbenějších receptů na bramborové saláty: Připravují se nejen na Vánoce
Bramborový salát a řízek patří k tradičním svátečním pokrmům. Salát se připravuje z brambor typu A, které jsou pevné, drží tvar a hned tak se… Číst více
Jak na bramborový salát bez majonézy. Nahraďte ji nebo salát ochuťte zcela jinak
K bramborovému salátu bez obsahu majonézy se nejčastěji uchylují rodiče malých dětí. Neznamená to, že by byl méně chutný. Majonézu lze v salátu bez… Číst více
MasterChef Česko: Vídeňský bramborový salát podle originálního receptu vás nadchne!
Bramborový salát s majonézou je česká klasika.… Číst více
Šéfkuchař hotelu Pupp: Na tomto vídeňském bramborovém salátu si u nás pochutnává i Jiří Bartoška
Karlovarský filmový festival je nejen svátkem… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
1 + 1 zdarma je laciný trik obchodníků. Jak správně nakupovat, abyste nemuseli vyhazovat jídlo?
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Skromná kuchyně: Jak udělat z tvrdého chleba opět čerstvý a křupavý? Stačí voda a alobal!
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 15 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 22 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Nevykynuté těsto: Hlavní důvody, proč se mu nechce kynout a tipy, jak jej úspěšně zachránit
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě