Den quesadilly
Národní den
Kuřecí quesadilla se sýrem je skvělou volbou jak pro chutnou večeři, tak pro lehký oběd, zvlášť v horkých dnech. Příprava je snadná a rychlá, takže vám nezabere mnoho času. Den quesadilly slavíme 25. září. Tak neváhejte a vyzkoušejte pravou chuť Mexika!
Quesadilla je tradiční mexický pokrm, jehož základem je tortilla a sýr. Další ingredience mohou být přizpůsobeny individuálním chutím a dostupnosti. Quesadilla může obsahovat například orestované kuřecí maso, ale pro rychlejší variantu můžete zkusit i verzi bez masa. Pro přípravu čtyř porcí budete potřebovat 4 tortilly, mezi 300 a 400 gramů strouhaného čedaru nebo goudy, 2 rajčata, 2 lžíce kukuřice a jednu jarní cibulku.
Jak připravit quesadillu
Nejprve rajčata zbavte semínek a společně s cibulkou je nakrájejte na malé kousky. Tortillu pak položte na předehřátou pánev bez tuku. Polovinu tortilly posypte mírnou vrstvou sýra, na kterou následně rozprostřete rajčata, cibulku a kukuřici. Poté ji posypte sýrem a druhou polovinou tortilly ji přehněte přes náplň. Tortillu otočte a jemně ji přimáčkněte, aby se sýr spojil s plackou. Hotovou quesadillu potom nakrájejte na trojúhelníkové kousky. Pokud chcete zkusit připravit sýrovou quesadilla s kuřecím masem, můžete postupovat podle následujícího receptu.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den quesadilly?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 1 hodinou
Citrusový džem
Přidáno před 5 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí