Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Agáve

yanull yanull
Agáve

Je mnoho druhů agáve, této obdivuhodné sukulentní rostliny z čeledi chřestovitých. Některé mají průmyslové využití, vyrábí se z nich sisal, z modré agáve se pálí tequila. U nás je známý agávový sirup, obsahuje 56 % fruktózy a používá se jako sladidlo.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Harlekýn

Harlekýn je nadýchaný dort s pařížskou šlehačkou, který úžasně voní a rozplývá se na jazyku. Můžeme… Číst dál

Harlekýn

Hašé

Hašé je pokrm, který mnozí z nás nemají rádi díky školním jídelnám. Pokud se však dobře ochutí, lze… Číst dál

Hašé

Hemenex

Hemenex lze připravit k slavnostní snídani nebo k rychlé večeři. Jeho příprava je jednoduchá, na… Číst dál

Hemenex

Hlávkové zelí

Hlávkové zelí se pěstuje jako košťálová zelenina. Ceněné jsou jeho listy, které tvoří typickou… Číst dál

Hlávkové zelí

Hlíva ústřičná

Hlíva ústřičná je jedlá dřevokazná houba z čeledi hlívovitých. Žije od konce léta až do zimy na… Číst dál

Hlíva ústřičná

Hokkaido

Dýně hokkaido je oranžový favorit mezi dýněmi. Na rozdíl od klasických druhů má všestranné použití.… Číst dál

Hokkaido

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá

Marie

Náhodný recept Zobrazit více