Dip
Dip je omáčka, která se podává samostatně. Během konzumace se do ní namáčejí růžné pokrmy, např. masa, sýry nebo chipsy. Základem je často zakysaná smetana, jogurt nebo majonéza. Klasickou omáčkou se pokrm přelévá, do dipu pouze namáčí.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dip je omáčka, která se podává samostatně. Během konzumace se do ní namáčejí růžné pokrmy, např. masa, sýry nebo chipsy. Základem je často zakysaná smetana, jogurt nebo majonéza. Klasickou omáčkou se pokrm přelévá, do dipu pouze namáčí.
Špek pochází z německého slova Speck. Špek je v podstatě uzená slanina z hřbetního sádla, převážně… Číst dál
Štramberské uši jsou cukrářským výrobkem z perníkového těsta, stočeného do tvaru kornoutu. Tradičně… Číst dál
Štrejchování (štrychování) je potírání povrchu chleba před vložením do pece vodou. Poslouží např.… Číst dál
Šunka je masný výrobek, který zaujímá dominantní místo mezi masnými výrobky. Může být vyrobená z… Číst dál
T-bone steak je bezpochyby králem všech steaků. Název vychází z kosti ve tvaru T, která je zasazena… Číst dál
Taco je tradiční mexické jídlo, které si získalo oblibu i u nás. Skládá se z malé tortilly,… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 2 minutami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Znáte hříšnou dobrotu zvanou griliáš? Vyzkoušejte jednoduchý návod na dokonalé spojení ořechů a karamelu
Holka u plotny peče: Hrníčková Granko bábovka je neskutečně vláčná, voní kakaem a snadno se připravuje