Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinování

yanull yanull
Marinování

Marinování je určitý postup, kdy se potraviny, většinou určené k tepelnému zpracování, nakládají do směsi koření, oleje, octa nebo vody, někdy také kečupu i hořčice, a tím vznikne marináda. Marinád je mnoho druhů a experimentováním vznikají mnohé další chutě. Do marinády lze nakládat nejen maso, ale i zeleninu nebo sýry. Aby tyto získaly potřebnou chuť, musí v ní být naloženy několik hodin, nejlépe přes noc nebo i více dní. Marinování je někdy mylně uváděno jako macerování, což je máčení potravin ve vodě.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Burrito

Burrito je charakteristické pro mexickou kuchyni, i také moderní kuchyni USA. Základem je tortilla,… Číst dál

Burrito

Bylinkové máslo

S máslem se dá různě čarovat, a díky tomu můžeme připravit i tuto jednoduchou delikatesu. Do… Číst dál

Bylinkové máslo

Campari

Campari je typický italský hořko-sladký nápoj, který se řadí mezi bylinkové likéry. Vyrobil jej… Číst dál

Campari

Candát

Candát je sladkovodní, ušlechtilý druh ryby, obývající pomalu tekoucí vody, rybníky nebo zákoutí… Číst dál

Candát

Cappuccino

Cappuccino je původně italský kávový nápoj, který si našel své příznivce i u nás. Obsahuje 1/3… Číst dál

Cappuccino

Caprese

Caprese je jednoduchý italský salát, pocházející z Kampánie. Obsahuje tenké plátky mozzarelly a… Číst dál

Caprese

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie