Palačinky jsou vynikající naslano i na sladko. Jakou náplň máte nejraději vy?
Palačinky jsou vynikající snídaní, dezertem nebo rychlou svačinou, navíc si je lze přizpůsobit různým chutím a preferencím. Takže i když máte chuť na slané, nebo naopak na sladké, vždy si můžete dopřát palačinku. Příprava je snadná a zabere pár minut.
Základní těsto na palačinky
Jak vypadá základní těsto na palačinky? Jednotlivé ingredience můžete obměňovat dle libosti - například místo mléka můžete zkusit použít kefír, mouku vyměnit za tu z ovesných vloček nebo hledáte-li alternativu bez vajec, zkuste rozmačkat banán.
- Mouka,
- vejce,
- mléko,
- špetka soli,
- cukr dle chuti.
Palačinky jsou skvělé na sladko i naslano
Palačinky jsou velmi variabilní, neboť je můžete připravit nejen na sladko, ale pokud vynecháte v těstě cukr, tak i naslano. Nejoblíbenější sladké palačinky jsou s tvarohem, marmeládou, ovocným rozvarem či čokoládovou pomazánkou. Ve slané variantě pak vítězí palačinky se špenátem, sýrem a šunkou či vajíčky a žampiony.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Přečtěte si Zobrazit více
Recepty ze zelených fazolek: Zkuste je podle Marcela Ihnačáka nebo zapečené se strouhankou
Opilé řezy Izidor: Dezert z nadýchaného těsta voní oříšky, rumem a čokoládou a zamilujete si jej na první ochutnání
Historie na talíři: Indiáni původně žili hlavně z kukuřice, fazolí a dýně. Bílí osadníci z Evropy přinesli sádlo, cukr a mouku a s tím i nemoci...