Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechový dort patří k svátečním a dražším moučníkům, které ale zvládnou i začátečníci
Zdroj: Toprecepty

Ořechové dorty patřily vždy k slavnostním a dražším moučníkům. Je to tím, že ořechy nejsou pro většinu lidí úplně běžně dostupné. Pokud je musíme kupovat, představují nejvýznamnější a nejdražší položku, protože jich potřebujeme větší množství.

Obvykle používáme vlašské nebo lískové ořechy. Můžeme upéct ořechový korpus a připravit ořechový krém - na dort použijeme jedno nebo druhé či oboje. Poradíme začátečníkům, jak udělat korpus i krém a základní chuťové variace. Ořechy předem nastrouháme nebo umeleme.

Jak upéct ořechový dort

Provedeme vás postupem:

Jak připravit ořechový krém

Nejvhodnější bude máslový krém s pudinkovou nebo moučnou kaší. Také vaječný krém s přidanými ořechy bude chutnat.

  • Lískové ořechy před strouháním opražíme a vymneme ze slupky, zvýrazníme tak jejich chuť.
  • Všechny suroviny na krém musí mít stejnou (pokojovou) teplotu, aby se máslo nesrazilo.
  • Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po částech zašleháme připravený základ krému.
  • Pak vmícháme mleté nebo strouhané ořechy. Můžeme přidat strouhanou čokoládu.
  • Krém lze ochutit rumem, zvýšíme tím jeho trvanlivost. Naplněný dort vychladíme.
  • K většímu množství ořechového krému můžeme použít i vanilkový nebo kakaový korpus místo ořechového.

 

Jednoduše ozdobit dort zvládne každý.

Přejeme, ať se dílo podaří.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli