„Tvrdohlavá“ kuchyně Radka Kašpárka si vysloužila michelinskou hvězdu
Pochází z Ostravy, jeho michelinskou hvězdou oceněnou restauraci Field byste ale našli v Praze. Podnik šéfkuchaře Radka Kašpárka prestižní mezinárodní ocenění dokonce dvakrát obhájil. Zásluhu na tom jistě má i Kašpárkova „tvrdohlavá“ kuchyně, jak ji on sám rád nazývá. Jeden ze tří přísných porotců soutěže MasterChef Česko se k vaření dostal díky dědečkovi, který byl vyhlášeným řezníkem. Kašpárek se vyučil kuchařem a praxi nabíral v klasických hospodách s nabídkou hotových jídel. Po příchodu do Prahy se ovšem dostal do kuchyně pětihvězdičkového hotelu a začal se orientovat ve vysokém kulinářském umění.
Kašpárkova účast v MasterChefovi není jeho první zkušeností s televizí; v letech 2010 až 2015 byl moderátorem pořadu Co bude dnes k večeři? na televizi Barrandov, který se později přejmenoval na Kašpárku, vař! Mistr kuchař v rozhovoru pro Deník prozradil, že jako dítě měl nejraději takzvané omáčkové, neboli husté polévky, třeba zelňačku nebo bramboračku. Dnes si prý nejvíce vychutná dobře připravenou rybu nebo zajímavé kombinace vegetariánských jídel.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 15 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 22 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38