Sezóna grilování a BBQ - nejlepší grilovací recepty
Barbecue, anglicky zkráceně BBQ, je způsob venkovního grilování masa původně v kouři ze dřeva. Barbecue pochází z indiánské tradiční kuchyně a je oblíbené především v USA, dnes už se ale griluje všude po světě a na dřevěném uhlí. Jedna z nejoblíbenějších letních činností má tradici také i v Česku. Máte-li zahradu, dvorek nebo třeba jenom balkón, určitě zainvestujte, protože maso z grilu je zkrátka lepší než to pečené. Díky vysoké teplotě a přírodnímu zdroji tepla je maso šťavnatější uvnitř a vypečenější na povrchu. Na rozdíl třeba od pečení v pekáči v troubě se maso také neválí v tuku - na grilu se z něj vypeče a pěkně okape. Steak nebo krkovice zároveň grilováním získají omamnou kouřovou vůni.
Ačkoliv se grilování může jevit jako záležitost ryze pro masožravce, i vegetariáni a vegani si mohou dopřát dobroty přímo z grilu. Například grilovaná cuketa, kukuřice nebo dokocne ananas jsou vynikající, když se doplní tím správným dipem. Zkuste jogurtový s čerstvými bylinkami nebo medovo-hořčicový.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 16 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 16 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 23 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Pařížské rohlíčky Josefa Maršálka vás uchvátí kombinací slaných arašídů v korpusu a pařížského krému
Bavorská specialita z jednoho hrnce: Pichelsteiner je šťavnatá směs masa a zeleniny, kterou si zamiluje každý
7 rad, jak správně marinovat maso a co tam nedávat: Znáte pravidlo s půlkou hrníčku?