Podzimní kuchyně voní lesem: Houby, zvěřina, šípková omáčka a další oblíbené recepty
Podzim po parném létě přináší první chladné dny i deštivé počasí, které ale rozhodně není na škodu. Právě díky vlhku totiž v lesích raší houby. A Češi houbaření milují! Bedly, hříbky, babky - to všechno se při procházce po mechu dá nasbírat a následně doma zpracovat v nějakou lahůdku. Houby k podzimnímu jídelníčku rozhodně patří, ať už ve formě smaženice nebo jako přísada do vydatné bramboračky. Hutné polévky se do podzimního menu také hodí, protože dokážou v sychravém podzimu zasytit i zahřát. Zkuste například mrkvovou nebo dýňovou, která se skvěle hodí na Halloween.
K podzimu se hodí také recepty ze zvěřiny. Napříkald jelení nebo kančí guláš určitě musíte zkusit. A koneckonců, kančí je už taková česká legenda; jen se rozhodnout, jestli raději se šípkovou, nebo se zelím. Jisté je jen to, že k obojímu patří knedlík a dobré pivo na zapití. Nicméně, na podzim si užijete masové pečeně a rolády všeho druhu. K podzimu patří také jablka, hrušky a nejrůznější koláče, buchty a záviny z nich. Stejně tak je třeba zavařit letní úrodu a vyrobit například domácí marmelády. Nálože kalorií se nemusíte bát - koneckonců, před zimou je potřeba se pořádně „zateplit“ vydatnou stravou.
Související články
Nejnovější recepty Více
Domácí marshmallow
Přidáno před 10 minutami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 17 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 17 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno 20. 5. 2024 08:32
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52