Výborné koláče (buchty)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 19 230 kJ / 4 596 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,84 g |
Tuky | 232,85 g |
Vláknina | 21,36 g |
Cholesterol | 792 mg |
Sodík | 539 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 513,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem našla před lety na www.recepty.cz,kam jej vložila paní Jana Povolná. Autorka také píše, že prášek do pečiva se do těsta dává proto, aby pečivo bylo vláčné i druhý den.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2020 08:55
Koláče jsem nikdy nedělal ale jednoho dne bych se na ně chtěl vrhnout a udělat klasické české koláče jako od babičky. Musím jim potom dát ochutnat, ať sami ohodnotí tento recept a pokud jim bude chutnat, tak sem ještě dám vědět.
Gustavo Woltmann
Gustavo Woltmann
4. 11. 2019 09:34
O víkendu jsem vyzkoušela a jsem trošku zklamaná. Těsto jsem udělala podle receptu, jen jsem dala na doporučení a skutečně vynechala bílky. Zaskočilo mě, že v postupu není zmíněný olej, který ale v ingrediencích najdeme. Nicméně nezapomněla jsem na něj... Náplň byla tvarohová a povidlová. Čekala jsem jemné nadýchané těsto, výsledek ale bohužel vypadal jinak. Těsto je spíš křupavé, trošku tužší - i když uznávám, že chuti se nedá nic vytknout.
21. 2. 2013 18:49
hezké je máš
21. 2. 2013 16:22
souhlasila bych s těmi bílky.
21. 2. 2013 15:53
Jsou hezké,ale mám letitou zkušenost - pokud se dají do těsta i bílky, vždycky jsou kynuté výrobky druhý den tuhé. Prášek do pečiva pomůže maximálně rychlejšímu startu kynutí. Do kynutého těsta dávám vždy 2/3 másla,1/3 sádla,asi 2 lžíce oleje,2 lžíce rumu a pouze žloutky. Buchty jsou vláčné i za 3 dny,pokud tedy nějaké zbydou.
21. 2. 2013 15:03
Koláče to je moje
+
+
21. 2. 2013 15:00
vypadají krásně
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 15 minutami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 43 minutami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 45 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 1 hodinou
Lososová frittata
Moanka uvařila před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 3 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 7 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kokosový olej ve sladké kuchyni: V obchodě ho radši nehledejte
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: výborné koláče výborné koláčky výborné buchty kynuté výborné rychlé buchty s mákem buchta bez prášku do pečiva recepty rychlé výborné buchty s mákem koláčky z prášku do pečiva výborné koláče recept recept na vyborne kolače buchty a koláče recepty koláče z prášku do pečiva buchty koláče vyborna buchta buchty z prášku do pečiva recept na výbornou buchtu buchta bez prášku do pečiva nove recepty na kolače a buchty. koláče výborné recept na vyborne buchty recepty na výborné buchty
Suroviny: mouka polohrubá, mléko, vejce, olej, cukr, prášek do pečiva, droždí, sůl, vejce
Výborné koláče (buchty)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zlGy
7 názorů