Zelenina, co dům dá
Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Energie | 3 553 kJ / 849 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,75 g |
Tuky | 45,73 g |
Vláknina | 19,07 g |
Cholesterol | 203 mg |
Sodík | 4,53 g |
Sůl | 11,25 g |
Sacharidy | 61,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento receptík je tzv.,co dům dá.
Mě zbyla zelenina a vařené brambory z předchozího dne, tak jsem si řekla, že si udělám takový mixík - trochu snad zdravý:-))).
Soli jsem dávala záměrně málo, neboť balkánský sýr je sám o sobě dosti slaný a mít jídlo jako solné doly také není dobré.
Koření je na každém, jak kdo má rád, viz pepř a tymián.
Osobně miluju česnek v jakékoli podobě, takže 8 stroužků bych se vůbec nebála, ale také záleží na odrůdě česneku. Víte sami, že některého stačí dva tři stroužky a člověk se nestíhá uhasit a u některého nestačí ani polovina paličky. U nás jsme zvyklí téměř vše nějak zužitkovat:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 minutou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 34 minutami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 1 hodinou
Lososová frittata
Moanka uvařila před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 3 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní je krásně vláčný, báječně osvěží v horkých letních dnech a božsky chutná
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Další recepty
Tématické fráze: jídlo co dům dá jak nejlépe zužitkovat papriky pekacek co dum da jidlo co dům dá jak se dá zužitkovat paprika jaká zelenina se da pect zelenina co se dá pect co dum da vareni
Suroviny: paprika, cuketa, brambory, cibule, česnek, sýr balkánský, sůl, pepř mletý, tymián, olej olivový
Zelenina, co dům dá
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lNEJ
0 názorů