Fantastické Koka sušenky z různých nemouk, otrub a podobně
Oblíbené sušeny Koka, které se podobají těm kupovaným, můžete připravit z pohodlí domova a to z pohankové mouky, nebo mletých ovesných vloček. Jejich příprava je opravdu velice snadná.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 17 532 kJ / 4 190 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,33 g |
Tuky | 254,05 g |
Vláknina | 31,20 g |
Cholesterol | 771 mg |
Sodík | 145 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 406,04 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V záchvatu zdravé stravy jsem se vyzásobila ovesnými otrubami, pohankovými vločkami, ovesnými vločkami, že si budu péct Dukanův chleba. Ten mi ale přestal chutnat a tak jsem přemýšlela, jak suroviny zpracovat. Prvně jsem zkusila sušenky z pohankové hladké mouky, v recetu jsem se odpíchla z Koka sušenek z Albert magazínu, je i tady na Topkách, ale dávám celé vejce, více cukru a protože to bez pšeničné mouky málo lepí, tak ještě tvaroh. Ten lepí jako hrom. Už samotné těsto mi chutnalo. Sušenky jsem dopekla s tím, že je budu jíst sama tak 14 dní a na rozdíl od pohankové bábovky mi to aspoň neztvrdne. Jaké bylo moje překvapení, když sušenky zmizely za odpoledne! Udělala jsem další dvě várky, tentokrát jsem do jedné namlela ovesné a pohankové vločky a do druhé v kávomlýnku namixovala otruby a rodina to baští, pohanka nepohanka, ochotně a s chutí a pokud něco zbyde, krásně se rozleží a jsou moc dobré i po pár dnech. Zkoušela jsem otruby i nemleté a taky ok. Trochu hrubší, ale dobré. Vyzkoušeno i z mletých ječných krup (mám mlýnek na obilí). Pokud byste zkusili i z jiné ,,nemouky", napište to do komentářů pro ostatní, sama jsem zvědavá, z čeho všeho by chutnaly. Každopádně vyzkoušejte, rozhodně to není žádná nejedlá ,,zdravá pochoutka".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 6. 2023 09:33
27. 3. 2023 17:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 14 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 17 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 27 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 30 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 55 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit fazolové lusky. Recepty na skvělé omáčky, saláty a zapékanou zeleninu
Jak pěstovat fazole? Důležitý je výběr odrůd a správný postup při pěstování i sklizni
Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní je krásně vláčný, báječně osvěží v horkých letních dnech a božsky chutná
Další recepty
Suroviny: máslo, cukr moučkový, mouka hladká, kokos, vejce, kakao, tvaroh měkký
Fantastické Koka sušenky z různých nemouk, otrub a podobně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L986r
2 názory