Domácí chléb bez domácí pekárny
Výborný domácí chléb připravíme i bez domácí pekárny. Těsto uděláme ze špaldové mouky, vody a sušeného droždí. Ochutit ho můžeme kmínem a bylinkovým kořením. Po vykynutí těsto ještě překládáme, necháme znovu kynout a poté upečeme v troubě.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 8 735 kJ / 2 088 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,85 g |
Tuky | 11,85 g |
Vláknina | 70,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,82 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 372,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Teplota je pro horkovzdušnou troubu. Čas je orientační.
Chléb můžeme připravit i z polohrubé mouky (jako na fotografii), do něj přidáme sáček a půl sušeného droždí. S pouze jedním sáčkem droždí nebude tak nadýchaný jako první. Lze použít i čerstvé droždí, ale množství je třeba přepočítat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 4 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 8 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 15 minutami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 44 minutami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 54 minutami
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
Pajaja uvařila před 59 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Vepřové nudličky na hořčici
Adena uvařila před 1 hodinou
Slaný koláč
Fijolkauwu uvařil před 1 hodinou
Francouzský hruškový koláč
Viera19@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Vepřová kýta na hořčici ve smetanové omáčce se zeleným pepřem
LukyRi uvařila před 2 hodinami
Timovo utopenci
flanti uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Co přidat do chleba, aby pěkně voněl. Poradíme, jaké koření se nejlépe hodí
Další recepty
Suroviny: mouka špaldová hrubá, voda, droždí sušené, kmín celý, koření bylinkové, sůl
Domácí chléb bez domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82MDL
0 názorů