Maková bábovka bez vážení - remoska
K pohodovým chvílím u hrnečku dobré kávy patří samozřejmě dobrý sladký dezert. Opravdu výbornou makovou bábovku zvládnou upéct i začátečníci a navíc ji připravíte zcela bez vážení v remosce.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 22 975 kJ / 5 491 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 132,11 g |
Tuky | 191,37 g |
Vláknina | 56,25 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 441 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 782,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Bábovku jsem pekla již několikrát ve staré remosce originál - střední velikost. V průběhu pečení jsem remosku občas na chvilku vypínala, aby se bábovka nespálila. Polohrubou mouku jsem zkusila nahradit celozrnnou špaldovou hladkou a bábovka byla moc dobrá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2024 08:48
24. 2. 2024 18:40
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 18 minutami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 21 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 49 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 55 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 7 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Další recepty
Suroviny: mouka polohrubá, mléko, cukr, olej, vejce, mák mletý, prášek do pečiva, extrakt vanilkový, kůra citronová, rozinky, tuk, mouka hrubá
Maková bábovka bez vážení - remoska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkY3m
2 názory