Drůbeží játra restovaná na másle, cibulce a hřebíčku
Klasická příprava jater na cibulce je snad všem známá. V tomto receptu se však skrývá drobnost, která chuťově játra posune zase o kousek dál. Před restováním jsou do jater zapíchnuty aromatické hřebíčky. Po tepelné úpravě hřebíčky vyděláme a játra servírujeme.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 085 kJ / 1 215 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,50 g |
Tuky | 104,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,99 g |
Sodík | 251 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 9,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tuto pochoutku dělávala naše mamka z králičích jater v době mého dětství. Já pak ještě mým dětem, dokud jsme chovali králíky. Dnes mám tedy játra jen drůbeží, dělám je na přepuštěném másle ale vzpomínka mi zůstala.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 2. 2024 22:10
29. 2. 2024 21:56
29. 2. 2024 21:30
29. 2. 2024 21:24
29. 2. 2024 13:50
29. 2. 2024 12:54
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 11 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 44 minutami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 1 hodinou
Lososová frittata
Moanka uvařila před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 3 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Suroviny: játra drůbeží, máslo, olej, koření hřebíček, cibulka jarní, sůl, pepř mletý
Drůbeží játra restovaná na másle, cibulce a hřebíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wGXG
6 názorů