Bylinky a jejich užití v kuchyni - nejlepší recepty
Málokdo může rozporovat tvrzení, že celá řada jídel chutná lépe dochucená čerstvými bylinkami. Ať už se jedná o saláty, polévky, nebo třeba italské caprese, které by bez bazalky nebylo úplné, zelené rostlinky plné chutí a hlavně vůní se opravdu vyplatí mít po ruce. Naštěstí je to poměrně snadné; většinu bylinek můžete pěstovat na balkoně nebo i na parapetu za oknem.
Kupte si semínka aromatického oregána, léčivého tymiánu nebo řízné pažitky, která výtečně doplní tvarohové pomazánky či třeba jen obyčejný chleba s máslem, a nebudete litovat. Anebo si pořiďte už vzrostlé bylinky v květináči; obzvlášť na jaře je seženete v každém větším supermarketu nebo dobrém květinářství.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 1 hodinou
Citrusový džem
Přidáno před 4 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 6 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Oživte Vánoce vůní mandlí z marcipánu. Vyrobíte jej snadno doma a ještě ušetříte
Otestovali jsme za vás: S Tesco Zásilkou se nemusíte bát doručování ani do nejzapadlejšího koutu Česka
Jak grilovat makrelu? Správně ji nařízněte, naložte na chvíli do bylinkové marinády a grilujte nejprve kůží dolů