Pikantní pomazánka z cukety
Recept ještě nebyl hodnocenKořeněná pomazánka ze strouhané zeleniny je díky přidané chilli papričce výrazně pikantní. Pomazánku mažeme na topinky a podáváme ke svačině nebo letní večeři. Výborně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kořeněná pomazánka ze strouhané zeleniny je díky přidané chilli papričce výrazně pikantní. Pomazánku mažeme na topinky a podáváme ke svačině nebo letní večeři. Výborně…
Nejdříve uvaříme předem namočenou cizrnu doměkka. Scedíme ji a dáme bokem. Lilek omyjeme, napříč přepůlíme a do dužiny nakrájíme mřížky. Osolíme a necháme cca 20 minut…
Nakládaný Hermelín je oblíbenou hospodskou chuťovkou. Vy si je však můžete naložit i doma nebo je připravit jako jedlý dárek. Poloviny Hermelínů proložíme výraznou…
Zelí najemno nakrouháme, vydatně osolíme (asi 1 lžíci soli), promneme a necháme odstát. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, zasolíme, promneme a necháme na vzduchu…
Pekáček si vytřeme uzeným špekem, poté ho nakrájíme na malé kostičky a dáme na dno pekáčku, na něj vyskládáme stehna, která nejprve osolíme a posypeme staročeským…
Bulgur uvaříme podle návodu v mírně osolené vodě. K hotovému bulguru vmícháme tuňáka a na kousky nakrájená sušená rajčata. Bulgur ochutíme solí, bylinkami a na závěr ho…
Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka opečeme kuřecí maso nakrájené na nudličky. Osolíme, opepříme, přidáme na menší kousky pokrájená sušená rajčata, zakápneme olejem, v…
Cizrnu opláchneme a namočíme přes noc.Druhý den uvaříme doměkka a scedíme.Do horké cizrny přidáme najemno nakrájený pórek (aby zvláčněl), sůl, pepř, hořčici, česnek…
Vhodnou zapékací misku vytřeme máslem. Cibuli zpěníme na másle přidáme nakrájenou šunku na kostky. Chvíli restujeme a odstavíme. Ricottu smícháme se žloutkem, smetanou,…
Kroužky cibule obalené v pivním těstíčku a kukuřičné mouce krátce upečeme v troubě do zlatova. Podáváme je s majonézovým dipem ochuceným kapary a sušenými rajčaty jako…
Na pánev dáme trochu oleje ze sušených rajčat, rozehřejeme, přidáme na kousky nakrájená rajčata a nasekanou jarní cibulku, krátce orestujeme, přimícháme pesto, vložíme…
Smícháme paprikovou pastu, ostřejší hořčici a rozmačkaná sušená rajčata i s olejem. Touto směsí potřeme vepřovou plec a dáme na noc do chladu. Do pekáčku vložíme…
Omytý pórek, rajčata a jarní cibulku nakrájíme na kousky. Rozehřejeme máslo a bílou část cibulky, pórek, česnek a rajčata restujeme asi 3-4 minuty.Zasypeme moukou a po…
Quinou dobře propláchneme, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a vaříme asi 15-20 minut doměkka. Scedíme případný zbytek vody a necháme vychladnout.Studenou quinou v…
Na oleji z naložených rajčat zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme tarhoňu a společně opékáme, dokud tarhoňa nezrůžoví. Čím větší množství kuliček "chytne barvu",…
Špalíček hovězího masa dáme předem alespoň na půl hodiny do mrazáku a pak nakrájíme na co nejtenčí plátky. Maso rozprostřeme v tenké vrstvě na 2 velké talíře.Každou…
Vepřové jazyky uvaříme společně s kouskem mrkve, cibule, celeru a koření, jak jsme zvyklí při vaření obyčejného vývaru z masa, či kostí (skeletu). Ochladíme ve studené…
Prsa omyjte, osušte a rozřízněte na plátek. Paličkou na maso ho poklepejte, osolte, opepřete, potřete hořčicí, pak pestem. Začněte od nejširší strany. Do masa postupně…
Květák je doslova zeleninovým pokladem, který pomáhá s hubnutím a obsahuje spoustu prospěšných látek. Nabízí i spoustu možností, co z něj připravit. Například tento sytý…
Vše dejte do větší mísy a dobře rozmixujte tyčovým mixérem. Ochutnejte a dochuťte (přidejte více rajčat, bazalky, citrónu, pepře...). Pokud používáte rehydratovaná…
Česnek nastrouháme a spolu s pokrájenou papričkou a cca lžící sekané petrželky ho smícháme s olejem. Směs přivedeme k varu a na velmi nízké teplotě ji 5 minut prohříváme…
Na oleji z rajčat osmahneme pórek nakrájený na kolečka, přidáme nakrájená rajčata a okapaného tuňáka a chvilku restujeme, můžeme zakápnout olivovým olejem. Osolíme,…
Pokrájené houby osolíme a podusíme na oleji. Před koncem dušení přidáme špenát, na větší kousky pokrájená sušená rajčata, prolisovaný česnek, cherry rajčátka a podusíme…
Lilek rozpůlíme podélně, nařežeme dužinu do kříže, osolíme a necháme hodinu vypotit.Pak otřeme papírovou utěrkou, zakápneme olivovým olejem a dáme do rozpálené trouby…
Přidáno před 41 minutami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Sgroppino – zmrzlina, která má grády. Jak na osvěžující ledový drink s proseccem a vodkou z Benátek?
Jste v jídle notoricky vybíraví? Máme pro vás tipy, jak s tím zatočit!
Nejen na italských sjezdovkách frčí horký Aperol: Zimní variantu populárního letního nápoje připravíme snadno i doma