Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 3 761 kJ / 899 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 99,00 g |
– nasycené | 48,00 g |
– nenasycené | 50,00 g |
–– mononenasycené | 40,00 g |
–– polynenasycené | 10,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S…
S italským risottem toho sice nemá moc společného, ale je to poctivé české rizoto, které máme rádi s porcí strouhaného sýra a kyselou okurkou, položenou vedle úhledného…
Frankfurtskou polévku máme většinou spojenou s jídelnami, ale radost nám udělá i doma. Patří mezi syté zimní polévky, které zevnitř zahřejí, výborně chutnají a ještě s…
Tradiční zapečené francouzské brambory se podle originálního receptu připravují bez masa a ze syrových brambor. Češi však tento recept připravují častěji s uzeným masem.…
Guláš patří mezi velmi oblíbená jídla. Tradičně se používá maso hovězí, ale zkuste si připravit chutnou variantu z vepřové plece. Základem je maso a cibule, ve správném…
Španělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z…
Dušené vepřové maso na způsob perkeltu, do kterého je přidáno kysané zelí, má svůj původ v Maďarsku. Připravit velmi oblíbený segedínský guláš není složité, ani časově…
Při vzpomínkách na školní jídelny většinu z nás hrachová kaše neláká. Zkuste jí dát novou šanci a připravte si podle receptu lahodnou kaši doma. Má jemnou chuť, správnou…
Receptů na bábovku je nespočet a každá rodina má jistě ten svůj. Možná hned několik. My pro vás máme klasiku v podobě olejové hrníčkové bábovky. Recept ocení každý, kdo…
Oblíbená, rychlá a jednoduchá polévka česnečka dokáže napravit žaludek po prohýřené noci. Je snadná na přípravu, takže ji lehce zvládnou uvařit i začátečníci. Česnečka…
Moravský vrabec je klasika restauračních hotovek. Ať je se zelím nebo s dušeným špenátem, vždy by měl mít typickou chuť, kterou mu dává tučnější vepřové maso, česnek,…
Vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem by sice neměly být na talíři každý den, ale čas od času to určitě neuškodí. Do červena upečené kostky masa vonící kmínem a…
Babiččiny buchty tak, aby je zvládl i ten, kdo chce kynuté buchty péct úplně poprvé. Podrobné postupy jsou požehnáním pro všechny začátečníky. Babiččiny buchty můžete…
Játra jsou nesmírně podceňovanou surovinou, která by si zasloužila více pozornosti i uznání. Jsou zdravá, výživná i levná. Zkuste tuto jednoduchou kombinaci restovaných…
Dršťková polévka je tradiční druh české polévky z hovězích drštěk. Uvařit dršťkovou polévku je zdlouhavé, ale tento postup se vyplatí, protože pak máte výbornou polévku,…
Domácí křupavé houstičky dokáží během chvilky provonět celý byt a přilákat nejeden mlsný jazýček. Podle babiččina receptu se vám zaručeně povedou a uslyšíte chválu ze…
Upečte si s námi sladký poklad české kuchyně - nostalgickou hrníčkovou bábovku s olejem. Tento recept potěší všechny milovníky rychlé přípravy. V troubě ji máte za pár…
Dušené zelí neodmyslitelně patří k lahodné pečínce s knedlíkem. Na jeho přípravě není nic složitého. K zahuštění stačí najemno nastrouhaná brambora, zda bude zelí sladší…
Plátky masa na okrajích nařízneme a dobře do šířky naklepeme, osolíme a opepříme.Na části sádla osmahneme polovinu drobně nakrájené cibule lehce dozlatova, přidáme na…
Krkovice je oblíbeným masem na gril, skvěle ale chutná i upečená v troubě. Je totiž pěkně prorostlá, a díky tomu šťavnatá. Pořádný kus masa ochucený pikantním kořením…
Hrachové polévky jsou oblíbené, protože zasytí, jsou chutné a zdravé. Hrachovou polévku podle tohoto receptu můžeme doplnit osmahnutou uzeninou a na másle smaženými…
Tyto placičky jsou tak voňavé, zlatavé a křupavé, že na ně rodina čeká s nachystanými talířky v rukou snad už při otevření trouby. Škvarkové placky jsou zkrátka sázka na…
Jedna ze stálic lidové kuchyně, která byla kdysi běžným denním jídlem či mohla rozmarně zafungovat jako příloha. Se zelenou nebo osmaženou cibulkou, s vypraženou…
Vnitřnosti jsou velice dobrým a levným zdrojem bílkovin i vitamínů. Zkuste z nich připravit chutnou játrovou omáčku, která je zároveň rychlá na přípravu. Ať už vyberete…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Jak a kdy zalévat a hnojit jahody, abychom měli tu nejsladší úrodu? Pomáhá kopřivová jícha i slepičí trus, důležité je i správné zavlažování
Císař Nero měl rád maso plněné masem, během hostin jedl vleže a mezi chody vyžadoval sex
Jak na dokonalý chleba ve vajíčku: Připravíme jej klasicky na pánvičce i v troubě, nebo slavnostněji v košíčcích na muffiny