Milouškovy oblíbené broskvové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenVynikající broskvové řezy z piškotového těsta, které jsou vláčné a šťavnaté. Vychlazené jsou osvěžujícím moučníkem v létě, v zimě zase jako řezy ke kávě a pro návštěvu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 395 kJ / 333 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 35,00 g |
– nasycené | 22,00 g |
– nenasycené | 12,00 g |
–– mononenasycené | 10,00 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 2,50 g |
– cukry | 2,50 g |
––– laktóza | 2,50 g |
Vynikající broskvové řezy z piškotového těsta, které jsou vláčné a šťavnaté. Vychlazené jsou osvěžujícím moučníkem v létě, v zimě zase jako řezy ke kávě a pro návštěvu.…
Tvaroh ušleháme s cukrem a šlehačkou. Piškoty na jedné straně seřízneme, aby byly rovné a klademe nastojato po obvodu dortové formy. Dno formy vyložíme piškoty, pokapeme…
Základ: Sušenky rozmixujeme, přidáme rozpuštěné máslo, zamícháme, dáme do dortové formy o průměru 18 cm, vyložené pečícím papírem, rozestřeme a udusáme na souvislou…
Už děti v jedné slavné české pohádce věděli, že výrobky mléčné jsou blahodárné. Připravte i vy doma svým ratolestem vynikající a na práci nenáročný tvarohový dezert…
Drobné pečivo nebo malé zákusky jsou nejoblíbenějším pohoštěním při nejrůznějších sešlostech a oslavách. Trubičky je nejlepší plnit den předem, aby trochu zvlhly. Vydrží…
Ve šlehačce rozmícháme 2 vejce. Mouku smícháme s cukrem, kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, přidáme šlehačku s vejci a uděláme těsto. Žmolenku zpracujeme ručně a…
Piškot: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pomalu přimícháme mouku. Vylijeme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech (nebo pečící papír) a pečeme v předehřáté troubě…
Všechny suroviny na těsto smícháme a upečeme v dortové formě na 180 °C 25 min. Mezitím ušleháme šlehačku se ztužovačem a cukrem a pomalu zašleháme tvaroh.Vychladlý…
Oddělíme bíky od žloutků.Ušleháme žloutky společně se sladidlem do pěny až "zbělá" a přidáme k nim citrónovou kůru.Ušleháme sníh s bílků a špetkou soli.Postupně…
Najprv začnem parížskou šľahačkou, lebo ju pripravím deň vopred. Šľahačku dám do rajnice, polámem do nej čokoládu a miešam, kým sa celkom neroztopí. Keď nadobudne bod…
Česnek oloupeme, nastrouháme najemno, anglickou slaninu a špenát nakrájíme na nudličky. Na pánvi nasucho prohřejeme anglickou slaninu, přidáme česnek (5 stroužků), pepř…
Z bílků vyšlehat pevný sníh s půlkou cukru, s druhou půlkou cukru vyšlehat žloutky, přidat k nim olej, nakonec sníh a žloutky smíchat vařečkou. Pozvolna vmíchat mouku a…
Bílky vyšleháme s 3 lžícemi cukru a špetkou soli do pevné pěny (musí tvořit po vyndání metel „špičky“).Žloutky ušleháme se 2 lžícemi cukru do hladkého krému, téměř…
V hrnci na trošce oleje necháme zatáhnout z každé strany omyté a očištěné krůtí maso. Po zatažení jej vyjmeme a přendáme na talíř. V hrnci orestujeme nakrájenou cibuli,…
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a kakao som zmiešala a preosiala do cesta a zľahka vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na…
Voňavé smažené koblihy mají mnoho způsobů, jak je podávat. Jeden z nich je i v tomto receptu. Jakmile dáte vytvarované koblihy smažit, uděláte do nich důlek a ten po…
Do mísy dáme moučkový cukr, kakao a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva-promícháme a pak dáme vejce, olej a zakysané smetany a můžeme prošlehat všechno dohromady…
Bílky se špetkou soli šleháme a když vidíme, že začínají houstnout, přidáváme po lžících cukr. Šleháme dál, až je sníh pevný a tuhý. Naplníme cukrářský sáček a na plech…
Šlehačku vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní čokoládu.Za stálého míchání zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí, ale pozor - nesmí vařit!Necháme vystydnout a dáme na…
Rozemleté sušenky promícháme s nadrobno nasekanou čokoládou a teplým mlékem a tuto hmotu rovnoměrně namačkáme na dno formy (24x24 cm), vyložené pečicím papírem…
Oddělíme bílky a žloutky. Do bílků dáme špetičku soli a šleháme v míse asi 1 minutu potom přidáme cukr a šleháme do tuha. Přidáme žloutky a lžíci oleje a prošleháme. Do…
Najprv som pripravila marhule. Umyla som ich, vykôstkovala a vložila do hrnca, zaliala vodou a pridala som cukor. Marhule som varila iba chvíľku, dĺžka záleží od…
Vajíčka s cukrem a horkou vodou vyšleháme, opatrně přimícháme mouku s práškem a olej. Dáme péct na velký plech asi 15 minut/200°C. Necháme vychladnout.Mezitím do…
Suroviny na těsto spojíme prošleháním, nalijeme na vysypaný pekáček 36x24 cm, upečeme na 175 stupňů. Na ještě teplé natřeme višňovou, jahodovou či rybízovou marmeládu …
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Blíží se velikonoční vaječná smršť! Proč vajíčka nikdy neomývat a v jaké teplotě je skladovat?
Smørrebrød: Na typický dánský obložený chlebíček se použije místo veky žitný chléb, místo vlašáku pěna z červené řepy a sleď
4 tipy, jak se zbavit stresu z předvánočních nákupů a příprav