Čaj patří mezi oblíbené nápoje v chladných zimních večerech i v teplých letních dnech
Čaj je velmi jednoduchý a oblíbený nápoj, který má snadnou přípravu a můžete si ho připravit jako horký nápoj, který vás zahřeje v chladných zimních večerech, nebo jako osvěžující v teplých letních dnech třeba u bazénu. V sezoně ovoce ho můžeme skvěle využít na přípravu pečeného čaje, který lze uchovávat až do zimy.
Existuje spousta druhů čajů
Čaje můžeme rozdělit podle způsobu zpracování čajových lístků na:
- Bílý čaj: K jeho přípravě se používají mladé listy čajovníku pěstované v polostínu, aby nestihly dozrát a získat zelenou barvu. Má jemnější chuť a obsahuje přírodní antioxidanty.
- Zelený čaj: Známý svoji intenzivní zelenou barvou. Obsahuje vyšší množství kofeinu, proto ho velmi často můžeme použít místo kávy.
- Černý čaj: Někdy též nazývaný jako "životabudič". díky vysokému množství kofeinu povzbuzuje náš nervový systém a odstraňuje únavu.
- Bylinkový čaj: Používají se různé druhy bylinek, mezi nejznámější patří máta nebo meduňka.
- Ovocný čaj: Používá se jak čerstvé tak sušené ovoce, nebo jako zavařené ve formě pečeného čaje.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 14 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 20 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Odkud je vánoční punč? Název tradičního pití vzešel z počtu ingrediencí pro jeho přípravu
Raut na Plese jako Brno: Pohlreich, ústřice, šneci, růžová čokoláda, sushi i makronky. Nuda v jídle určitě nehrozila
Víte, proč se chlebu říká Boží dar? Nejběžnější potravina prý umí chránit i před uhranutím