Hovězí maso: Připravíte z něj vše od burgrů přes tradiční omáčky po krvavé steaky
Hovězí maso je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších druhů masa na světě. Je bohatým zdrojem bílkovin, železa, zinku, vitamínů B a dalších důležitých živin, a tak není divu, že se těší takové oblibě. Výbornou chuť dodává především množství tuku. Podle zvoleného receptu se dá perfektně kombinovat s rýží, knedlíkem, bramborem i těstovinami.
Příprava a využití hovězího masa
Hovězí maso je velmi univerzální a může být připraveno různými způsoby, jako je grilování, pečení, vaření, smažení nebo dušení. Podle receptu lze využít jak jednotlivé kusy masa, tak i pomletou variantu. Hovězí maso je klíčovou složkou mnoha světoznámých jídel.
Nejoblíbenější recepty z hovězího masa
Co se týče konkrétních receptů, v české kuchyni je nejoblíbenější:
- hovězí guláš a dušené hovězí podávané k omáčkám (rajská, svíčková, koprová atd.),
- hovězí na houbách/česneku, roštěná, španělský ptáček nebo líčka na víně,
- hovězí maso se perfektně hodí k přípravě steaků a bifteků,
- nesmíme opomenout ani hamburgry, bez kterých neexistuje letní grilovačka,
- dále je oblíbený například hovězí Stroganoff, nebo chilli corn carne.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí marshmallow
Přidáno před 1 hodinou
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 3 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 18 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 19 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Redakční výběr: 10 nejlepších vychytávek do kuchyně, které šetří peníze i čas. Tenhle rýžovar, strouhač i sekáček si zamilujete
Jak na skvělý nadýchaný dýňový chléb? Upečte si ho voňavý a krásně křupavý, uplatní se pak na svačinu i k večeři
Anglický velikonoční koláč simnel cake zdobí mandloví „apoštolové" a nadchne hlavně milovníky marcipánu