Pravidelná a vyvážený konzumace ryb vám zlepší celkové zdraví
Ryby by měly být součástí vyváženého jídelníčku každého z nás, protože obsahují řadu prospěšných látek. Skvělé kousky najdete jak v moři, tak i ve sladkovodních vodách, a tak si z pestré škály vybere každý.
Zdravotní přínosy ryb
Pravidelná a vyvážená konzumace ryb přináší řadu zdravotních benefitů. Ryby jsou významným zdrojem kvalitních bílkovin, omega-3 mastných kyselin, vitaminu D a minerálů, jako je selen a jód. Pravidelná konzumace ryb je spojována se sníženým rizikem srdečních onemocnění, podporou zdraví mozku a očí a snížením zánětů v těle. Kromě toho se také může zlepšit duševní zdraví,
Nejoblíbenější recepty
Ryby lze připravovat různými způsoby včetně pečení, smažení, vaření, grilování, dušení a marinování. To nejlepší, co můžete udělat s rybou, je nepřebít kořením její unikátní chuť. Mezi nejoblíbenější druhy ryb ke grilování, pečení či opékání patří zejména losos, treska, candát či pstruh. Ze sardinek či tuňáka si připravíte výbornou pomazánku a makrela chutná nejlépe uzená. Na Vánoce pak rozhodně nesmí chybět smažený kapr.
Tip: Pokud máte rádi ryby a nevadí vám ani syrové, rozhodně vyzkoušejte sushi.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Přečtěte si Zobrazit více
Někdo to rád sladké: Naučte se boží dobroty ke kávě i perfektní zákusky!
MasterChef Česko 2022: Nejlepší rajská omáčka podle Terky je na základu z karamelu a chuť jí dodává skořice, badyán a zázvor
Nevyhazujte přebytečnou zeleninu! Jednoduchý recept, jak ji zpracovat, vám ušetří peníze