Co přidat do šlehačky, aby ztuhla? Máme 7 možností, jak toho dosáhnout
Šlehačka je ušlehaná vysokoprocentní smetana, která vzniká jako bílá usazenina na povrchu mléka. Šlehačka je našlehaný krém, do kterého se vhání bublinky vzduchu a ty způsobí, že je krásně nadýchaná.
Pevnou šlehačku můžeme připravit pouze ze smetany, která má více než 30 % tuku. Nejtučnější smetana má 48 % tuku. Čím tučnější, tím lépe jde vyšlehat. Někdy potřebujeme šlehačku nastavit, aby lépe ztuhla a držela tvar.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co přidat do šlehačky, aby lépe ztuhla
Máme 7 jednoduchých možností:
- Koupíme dodatečně šlehačku, která má vyšší obsah tuku.
- Použijeme hotový ztužovač šlehačky z obchodu.
- Citrónová šťáva šlehačku mírně dochutí a pomůže jí mírně ztuhnout.
- Do šlehačky vešleháme sýr Mascarpone, který ji zpevní.
- Rozpustíme lžičku želatiny, po nabobtnání zahřejeme a přidáme do šlehačky.
- Kousek povoleného másla vytvoří ze šlehačky hladký krém.
- 1 lžíce přípravku Pudink bez vaření stačí ke zpevnění šlehačky.
Podívejte se na video, ve kterém vám ukážeme, jak vyrobit úžasnou karamelovou šlehačku:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Komentáře