Zkuste s námi vyrobit z dýně jednoduchý domácí džus. Pochutnají si na něm děti i dospělí. Je osvěžující a má krásnou barvu
Domácí džusy jsou levné, navíc jsou bez barviv, ochucovadel a konzervantů, takže je můžeme s klidem nabídnout i dětem. Navíc tímto způsobem chutně zpracujeme velkou úrodu dýní.
Jedním z džusů, který se určitě vyplatí připravit doma, je džus z dýně. Dýni rozřízneme a vydlabeme. Velkou dýni oloupeme. Hokkaido nemusíme loupat, její slupka změkne během vaření.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit džus
Je to snadné a zvládne to každý v několika krocích.
- 3 kg dýně nakrájíme na kostky.
- Zalijeme je nálevem z 2,5 l vody a 1 lžíce potravinářské kyseliny citronové. Necháme stát 24 hodin.
- Druhý den přidáme 2 omyté bio citrony nebo pomeranče, nakrájené na kolečka (bez jader) a 1,2 kg cukru.
- Vše uvaříme doměkka a pak rozmixujeme. Můžeme sterilovat jako koncentrát 20 minut při 85 °C.
- Pro okamžitou konzumaci tento koncentrát naředíme až 10 l studené vody.
- Dospělí si do džusu mohou kápnout trochu vodky nebo jiného destilátu.
Ovocné domácí džusy jsou příjemným zpestřením pitného režimu dětí i dospělých, a tento, vyrobený z dýně, příjemně překvapí svou chutí. Dýně nám dávají mnoho dalších skvělých možností, jak je zpracovat. Z dýně Hokkaido můžeme připravit např. skvělé placičky podle názorného videa:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Přečtěte si Zobrazit více
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Jak zavářet v obyčejném hrnci. Jednoduché zaváření zvládnou snadno i začátečníci. Potřebujeme jen hrnec a utěrku
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Komentáře