Jak připravit houbovou smaženici? Začátečníkům by se mohl hodit jednoduchý postup
Houby jsou oblíbenou surovinou našeho jídelníčku. Připravujeme z nich výborné polévky a skvělé omáčky, hodí se do zapékaných pokrmů, pomazánek, karbanátků a salátů. Můžeme je na různé způsoby vařit, smažit a dusit, ale stejně mezi všemi těmi dobrotami je tradiční smaženice nepřekonatelná.
I když ji můžeme ještě vylepšit a doplnit např. sýry, smetanou nebo některou zeleninou, tak její chuť podle základního receptu je sama o sobě výborná. Připravuje se z lesních hub a úplně nejlepší je z těch čerstvých, právě přinesených z lesa. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vhodné jsou pouze kvalitní a zdravé houby, které bezpečně poznáme. Nesmí být zapařené, červivé nebo plesnivé.
Do smaženice patří více druhů hub
Jak připravit nejlepší smaženici
Jak obměnit recept na smaženici
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 20 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 22 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Komentáře