Jak správně nastrouhat zázvor, aby si zachoval co nejvíce léčivých účinků
Jistě znáte zázvor a jeho léčivé účinky na naše tělo. Především v tomto podzimním sychravém počasí se hodí na nachlazení nebo virové infekce. Je také skvělý na žaludeční nevolnosti. To mohou potvrdit i nastávající maminky.
Zázvor zahřívá organismus, vyvolává pocení a sráží horečku. Proto je nedocenitelným pomocníkem proti chřipce i nachlazení. Aby byly jeho účinky co největší, řekneme si, jak správně nastrouhat zázvor a jak ho využít na maximum.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně nastrouhat zázvor
Zázvor je vytrvalá bylina, jejíž dužnatý hlízovitý oddenek je využíván k léčebným účelům.
- Oddenek je potřeba napřed oškrábat, ale protože je členitý, jde to škrabkou na brambory špatně a při použití nožíku máme velké ztráty.
- TIP: Zázvor oškrábeme pomocí čajové lžičky.
- Zázvor nejsnadněji nastrouháme pomocí struhadla a je na nás, jestli nahrubo nebo najemno. Jemnějším strouháním získáme více cenné šťávy, kterou můžeme použít do čaje společně se zázvorem.
- Nejlepší je použít keramické struhadlo i nůž.
- Zázvor by neměl přijít do styku s kovovými předměty, protože se tím snižují jeho zdravé účinky. Ale protože je to jen o 5–7%, nemusíte si kvůli tomu kupovat nové nádobí.
Teď, když už víte, jak správně nastrouhat zázvor, můžete se pustit třeba do výroby zázvorového sirupu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně nasušit křížaly? Připravte si zdravé mlsání pro celou rodinu
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Komentáře