Jak přidat smetanu do omáčky, aby se nesrazila? Máme pro vás 3 jednoduché triky
Omáčky jsou skvostem české kuchyně a připravit je tak, aby byly lahodné, chce trpělivost a kuchařské zkušenosti. Co dělat v případě, že se nám srazí smetana, kterou jsme přidali do omáčky? Vyzkoušejte triky našich babiček.
Smetanu máme rozdělenou podle obsahu tuku, ovšem na zjemnění omáček využíváme vždy smetanu ke šlehaní, která má minimální obsah 30 % tuku, díky tomu je méně náchylná na sražení. Jaké jsou tipy na to, aby se nesrazila?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak přidat smetanu do omáčky
Poradíme, jak postupovat při zjemnění omáčky smetanou, aby nevznikly nežádoucí sražené částečky:
- Před použitím vytáhneme smetanu z lednice a necháme ji chvíli při pokojové teplotě. Po přidání do horké omáčky nedojde k prudké změně teploty.
- Smetanu přiléváme až na samotném konci vaření, kdy ji pouze zahříváme, ale nevaříme.
- Dalším trikem je přidat do smetany trochu cukru, díky tomu se jakákoliv smetana v omáčce už nesrazí.
Připravte si podle videoreceptu báječnou tradiční svíčkovou na smetaně, kterou potěšíte každého strávníka. Napište nám do komentáře, jak se vám povedla.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 11 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 12 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při vaření omáček: Nejčastěji to je hořký základ, sražená smetana nebo špatný postup při dušení masa
Jak ochutit tradiční omáčky? Víte jaké koření použít, aby omáčky chutnaly báječně?
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Komentáře