7 tipů na velikonoční jidáše. Jak nejlépe upéct oblíbené pečivo. Vsaďte na tyto recepty
Podle tradice se podávají jidáše na Zelený čtvrtek a údajně chrání zdraví v následujícím roce. Toto sladké pečivo se připravuje z kynutého těsta a tvaruje se nejčastěji do tvaru stočeného provazu. Po upečení se pečivo potírá medem.
Různé tvary z kynutého těsta
- Velikonoční jidáše
- Jidáše, jidášky…
- Luxusní velikonoční jidáše
- Medové jidáše
- Medové velikonoční jidáše
- Zajíčkové jidáše
- Velikonoční celozrnné jidáše
Do těsta na jidáše můžeme přidávat rozinky, pečivo pak bude ještě chutnější. Před pečením lze tvary sypat drobenkou. Hotové jidáše jíme jen tak - bez další úpravy. Výborné jsou i rozkrojené a namazané - obvykle máslem a marmeládou či medem. Podáváme je především jako chutnou snídani.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 13 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 20 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Komentáře