Jak připravit omáčku z výpeku? Pět kroků pro jemnou omáčku, která je plná chuti
Omáčka z výpeku je skvělým doplňkem k podávanému jídlu. Je plná chuti a na talíři krásně vypadá. Bez omáčky působí minutkový oběd nedotaženě, něco mu chybí. Když však vykouzlíte chutnou omáčku, jídlo tím pozvednete na vyšší úroveň.
Příprava omáčky z výpeku musí být rychlá, aby nevychladlo maso. Je také žádoucí mít připečené maso na pánvi, proto pokud plánujete tuto omáčku, sáhněte raději po obyčejné pánvi, než po té nepřilnavé. Tentokrát to bude ku prospěchu věci.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit omáčku z výpeku
Ať už jste maso smažili na pánvi nebo pekli v troubě, postup pro tuto omáčku bude stejný.
- Po osmažení či upečení masa, maso vyjměte a dejte stranou.
- Pokud máte šťávu z masa příliš řídkou, přiveďte ji k varu a zredukujte na potřebnou konzistenci.
- Pokud máte naopak šťávy málo, dolijte do pánve vývar, víno nebo třeba ovocný džus a povařte. Šťáva tím zhoustne.
- Pokud se vám stane, že omáčka bude moc hustá, odstavte ji z plotny a vmíchejte máslo. Míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Vznikne vám krásně hebká omáčka. Pozor, po přidání másla ji už nesmíte znovu vařit.
- Omáčku můžete také zjemnit přidáním smetany.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 17 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 20 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Komentáře