Jak upéct ciabattu. Tento oblíbený italský chléb se připravuje ve více verzích
Ciabatta je italský chléb, který se připravuje z mouky, droždí, olivového oleje, vody a soli. Jeho kůrka je křupavá, střídka příjemně měkká, zaujme zajímavou strukturou a nepravidelnými velkými póry. Ciabatta znamená italsky "pantofel" nebo "bačkora", toto pojmenování získala díky svému vzhledu.
Tento oblíbený italský chléb je podlouhlý, mírně plochý a širší. Peče se v kamenné peci, ale v našich podmínkách si ho upečeme klasicky v troubě. Ciabatta se připravuje v mnoha verzích, včetně celozrnné, které se od sebe vzájemně liší chutí, kůrkou a strukturou střídky. Chléb výborně chutná se zeleninou a sýry, můžeme ho potírat olejem, mazat máslem a slanými nebo sladkými pomazánkami. Hodí se ke studeným i teplým jídlům.
Těsto na ciabattu
Jaký chléb doma upéct
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Komentáře