Crème brûlée zvládnete i bez flambovací pistole. Videonávod vám poradí s postupem
Připravte si s námi lahodný francouzský dezert Crème brûlée, s dokonale křupavou karamelovou krustou na povrchu, kterou zvládnete připravit i bez flambovací pistole. Ukážeme vám jednoduchý návod, jak na to.
Crème brûlée je lahodný francouzský dezert, který se připravuje z custardu a křupavé karamelové krusty na povrchu. Custard je hustý krém, který svojí konzistencí připomíná pudink a připravuje se ze žloutků, smetany, cukru a vanilkového lusku. Bez dokonale opálené karamelové krusty by to nebylo pravé Crème brûlée. Ve videonávodu vám ukážeme, jak tuto krustu připravit doma i bez flambovací pistole a výsledek bude skvěle lahodit oku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jednoduchý postup přípravy
Na dokončení dokonalého dezertu budete potřebovat připravené Crème brûlée v malých mističkách, cukr a troubu.
- Na každou připravenou mističku Crème brûlée dejte lžíci cukru.
- V troubě si připravte program gril a předehřejte ji na 180 °C.
- Takto připravené misky dejte na plech a vložte do trouby na horní mřížku.
- Zapékejte přibližně 4 minuty.
- Výsledkem bude krásná křupavá karamelová krusta.
Vyzkoušejte i další recepty na dokonalé Crème brûlée.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Komentáře
5. 5. 2024 18:56