Připravte si na snídani oblíbené vejce Benedikt podle našeho videonávodu
Snídaně jako z luxusní restaurace u vás doma? Máme pro vás jednoduchý návod, jak si připravit skvělé vejce Benedikt. Stačí vám k tomu pouze běžně dostupné suroviny a trocha fantazie.
Vejce Benedikt je lahodný pokrm z opečeného pečiva (podle původního receptu se používal slaný muffin), na které se dá plátek uzeniny, pak ztracené vejce a přelije se holandskou omáčkou. Ukážeme vám jednoduchý postup, jak vejce Benedikt připravíte z pohodlí domova, abyste si vychutnali jejich skvělou chuť.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit vejce Benedikt
- Do mísy nad vodní lázeň dáme vejce a ocet, osolíme a šleháme, dokud nám pěna nezhoustne.
- Poté pomaličku přiléváme horké máslo a šleháme.
- Vznikne nám krásně hustá konzistence.
- Dále si připravíme ztracené vejce tak, že ve vodě s octem vytvoříme vír a vhodíme vejce.
- Necháme chvíli vařit a poté vytáhneme, žloutek uvnitř by měl být tekutý.
- Pak už můžeme servírovat - na toust s uzeninou dáme ztracené vejce, přelijeme holandskou omáčkou, posypeme červenou paprikou a pažitkou.
- Přejeme dobrou chuť.
Kalendář Celý kalendář
Den vejce Benedikt
Pokud si v restauraci dnes objednáte vejce Benedikt, čeká vás příjemné chuťové překvapení. Pokrm se skládá ze ztraceného (pošírovaného, zastřeného)… Více o významném dni
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 17 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 18 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře