7 jarních pomazánek s pažitkou: Svěží natě dají našim pomazánkám tu nejlepší chuť
Pažitka je vytrvalá rostlina, která na zahradě začíná růst, jakmile se jen trochu oteplí. Nejchutnější je čerstvě sklizená brzy na jaře, během léta ztrácí svěžest, ale na podzim si na ní opět pochutnáme. Máme rádi vajíčka s čerstvou pažitkou, ale výborné jsou také pažitkou bohatě posypané pomazánky.
Pažitku je potřeba často sestřihávat nůžkami nebo seřezávat nožem, jinak začne brzy vybíhat do květu a ztrácet výbornou chuť. Pokud máme několik trsů pažitky na zahradě, můžeme si natě dopřát co nejčastěji. Jsou plné živin a vitamínů, které po zimě všichni potřebujeme. Pažitku si při sběru dáváme do cedníku, abychom ji doma mohli jednoduše propláchnout a nechat okapat. Oschlé výhonky vybereme. Osušené natě najemno nakrájíme a není nic jednoduššího, než je přidávat do pomazánek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Na závěr pro vás máme ještě video, které vám předvede, jak připravit pohankovou pomazánku s pažitkou. Pohanka je výbornou surovinou do pomazánek - zvyšuje jejich výživnou hodnotu a dodává jim skvělou chuť. Do pomazánky budete potřebovat naložená sušená rajčata, česnek a zakysanou smetanu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 18 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře