Zajíc je oblíbenou výhrou v tombole na mysliveckém plese. Umíte si s ním poradit?
Když si z myslivecké zábavy přinesete domů krásného ušáka, bude následující den o oběd postaráno. V našem článku se dozvíte, jak zajíce zpracovat a připravit tak, aby byla spokojená celá rodina. Není to nic, co byste nezvládli.
Zaječí maso je červenohnědé, křehké, jemně vláknité s výrazným zvěřinovým aroma. Nejchutnější jsou kusy okolo jednoho roku věku. Zajíc je oblíbenou sezónní pochoutkou na mnoha jídelních lístcích.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na černo se švestkovou omáčkou nebo na smetaně
Zaječí maso se pro svůj nízký obsah tuků řadí mezi dietní suroviny.
- Zaječí stehna mají hrubší strukturu a jsou šťavnatá. Nejlépe se hodí na pečení, před kterým je možné prošpikování.
- Zaječí hřbet je křehounké maso, které se hodí na minutky, ale i na pečení.
- Maso z žebírek a pupku se může použít na guláš.
- Nejčastěji se ale celý zajíc upeče - variant je několik a pro inspiraci přikládáme několik receptů.
Pokud jsme vás naladili, ale zrovna nemáte zajíce po ruce, můžete si upéct podle našeho receptu alespoň králíka.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 15 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 22 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Komentáře