Kouzlo flambování: S trochou ohně od slaných dobrot po sladké
Z Francie k nám dorazila spousta skvělých věcí: palačinky, krásně smradlavé sýry, skvělá vína a flambovaná jídla. Flambování vypadá, jako poněkud extravagantní způsob úpravy pokrmů, ale pokud se opravdu zadaří, mnohem víc, než efektní, je nakonec užitečné a strávníky vítané. Flambovaná jídla mají jedinečnou chuť i konzistenci - na povrchu pevnější až křehkou, uvnitř šťavnatou. Flambování není ovšem pro kuchařské začátečníky, neboť vyžaduje zručnost a cit pro výběr správného destilátu.
Flambovat se dá skoro všechno. Flambované maso je skutečnou delikatesou - například zvěřinou flambovanou na ginu neprohrdne snad žádný labužník. V koňaku oflambované kuře se slaninou je úžasně dobré. Věhlasným produktem sladké Francie je dezert créme brûlée, který zdobí křehká karamelová krusta, nebo třeba flambované palačinky. Tak do toho... Ale pozor, necákat!
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 3 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přečtěte si Zobrazit více
Jablko na chlebu: Výtečné variace jablka v pomazánce, čatní, povidlech nebo ve slané verzi se sýrem si zamilujete
Jak na falešný boršč bez masa? Chuť vylepší osmažení zeleniny i správné koření, pak je výsledek dokonalý
Čatní z angreštu je jemně pikantní a lehce aromatické. S cibulí a hořčičným semínkem báječně ladí k sýrům