Maso s božskou omáčkou a "kluski"
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 6 069 kJ / 1 451 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,68 g |
Tuky | 24,56 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 459 mg |
Sodík | 419 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 162,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Název božská omáčka vymysleli vnuci, protože jim velmi chutná.
Chtěl bych vás obeznámit, jen tak pro zajímavost, že název kluski pochází z polštiny, a v češtině se název píše kluzky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 4. 2023 07:39
jakkuzzi: Na kluski sa varia olúpané zemiaky.
28. 4. 2023 07:32
Zdravím, brambory jsou uvařené ve slupce nebo oloupané?
2. 11. 2021 22:28
Tonja: Himl, podívej se kdy byl recept vložen! Tento recept s "máslem" vyhrál soutěž Pochoutkový rok 2020. Jak se mění vlády, tak se mění i recepty. Mohl bych tady tento recept změnit, ale proč? Nepřibylo by rypáků hanit výtečný, božský, recept.
2. 11. 2021 20:22
Nadja: Možná tak autor receptu omáčku nazývá "božskou" nejen proto, že je výtečná, ale také proto, že k její přípravě použil Heru. Hera je totiž původně jméno řecké bohyně, a to dokonce bohyně nejvyšší, manželky samotného Dia, ochránkyně rodiny.
3. 11. 2020 17:34
Koubkova: Omlouvám se za velmi pozdní odpověď, ale už určitě víte, že se klusky dají ohřát na pařáčku.
15. 9. 2019 19:27
CHTELA BYCH SE ZEPTAT ZDA SE.DAJI UVAŘENÉ KLUSKY OHŘÁT .PTAM SE PROTOŽE JEZDIM DO POLSKA A TAM SE KLUSKY VAŘÍ K PŘÍMÉ SPOTŘEBĚ A NEOHRIVAJI JE
15. 9. 2019 19:09
Nechápu ty komentáře tady. Dnes uvařeno k obědu. Moc dobré. Místo hery jsem dala máslo a dala i cibuli, jinak vše dle receptu a povím vám, že to bylo moc a moc dobré. Rodina se pořád vyptávala ... přijde mi, že spousta takových "omáček" bývá na jedno brdo, ale tahle byla fakt moc chutná a zase úplně jiná. Děkuji autorovi receptu. A vzkazuji autorovi, ať si z těch komentářů nic nedělá. U nás si žádají, abych uvařila brzy znovu. A vy puritáni, papejte si svoje Bio a takové ty superpotraviny a nekomentujte raději recepty, které vás tak iritují ... uvidíte, že vám bude hned lépe ...Nikdo vás nenutí to vařit. Jo a příloha byly bramborové knedlíky.
11. 7. 2016 16:48
pavelk: Gramatické rozbory tu opravdu dělat nemusíme, ale vyjadřovat se jako Masa Bob snad taky ne. Když se někdo tváří jako Pan Dokonalý a přitom neumí napsat kloudnou větu, tak by si měl dobře rozmyslet, než začne veřejně vystupovat.
11. 7. 2016 14:19
Dajda: Tady se snad nezabýváme pravopisem.
11. 7. 2016 13:54
Jirka: Umím, umím, ale pravopis neumím
11. 7. 2016 12:13
Jirka: Jestli umíš, tak se pochlub!
11. 7. 2016 07:30
Jirka: Tak urob a je to. Jaký problém?
10. 7. 2016 22:33
Jišku umim udelat z kvalitnich surovin a memusum ten humus od kupovata Heru umim nahradit take kvalitnimi tuky )
4. 4. 2012 07:24
jednoduchý a určitě chutný pokrm,a nejradši mám lidi,co nevyzkoušejí a strašně mentorují ..napsal svůj recept,tak nevidím důvod to hanět..taky jíšku i Heru nemusím..
a nafoceno skvěle..
a nafoceno skvěle..
12. 1. 2012 13:51
cathleen:
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 10 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 13 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 23 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 26 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 51 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Maso z divočáka: Poradíme vám, jak ho zpracovat
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Další recepty
Tématické fráze: klusky kluzki klusky recept nahrazka solamylu maso s omáčkou boňská omáčka bramborové knedlíky kluzki jíška z hery recept klusky recept maso s omáčkou jíška do zásoby kluzski prostřeno jiska zlata haná rozbor hovězího masa zlatá haná jíška brambory s omackou a maso čím zahustit omáčku knor omáčka na tmavá masa kam pouzit heru tuk kuřecí s božskou omáčkou
Suroviny: maso, koření nové koření, bobkový list, sůl, paprika sušená sladká, mouka polohrubá, jíška tmavá instantní, šlehačka, tuk hera, brambory, vejce, solamyl, sůl
Maso s božskou omáčkou a "kluski"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P534
56 názorů