Vaření je nejoblíbenějším způsobem přípravy teplých jídel. Zaslouženě!
Vaření je radost. I když tak nezřídka nazýváme přípravu jídla jako takového, samotné vaření je ale přípravou pokrmu ve vroucí vodě. Kusy surovin se jím pěkně provaří a z vody může vzniknout chutný vývar. Anebo odvar, to když se rozhodneme připravit si čaj. Vařením tak připravujeme spoustu jídla i pití. Suroviny nám ve vroucí vodě nejen teplají, měknou, uvolňují do vody své chutě, ale také se pro nás stávají bezpečnějšími, protože varem hynou nebezpečné mikroorganismy, které je mohou obývat.
Vaří se snídaně, svačiny, obědy i večeře, a to nejen v Evropě, ale i v Asii, Africe, Austrálii, Americe... prostě na celém světě. Celý svět ví, že se vařené jídlo dobře tráví a zahřeje. Zejména vývary jsou skvělými pomocníky pro přežití zimy, čaje zas pro přežití rána. Jen ty ztráty některých vitaminů kdyby u toho nebyly... Proto i když propadnete vařenému jídlu, na čerstvé ovoce a zeleninu nikdy zcela nezanevřete.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí marshmallow
Přidáno před 54 minutami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 2 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 18 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 18 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno 20. 5. 2024 08:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jablkové bramborové knedlíky: Šťavnatý pokrm s jablky v těstě báječně chutná, při přípravě je důležitá moučnatost brambor
Ovar jako ze zabijačky: Snadno jej uvaříte i doma v paneláku. Výbornou chuť zajistí správné koření, skvělou přílohou je vejmrda
Oslavte svátek svatého Václava stylově pivem: Je jeden důvod, proč si oblíbený zlatavý mok dopřát právě v tento den