Polévka z oranžové tykve
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 289 kJ / 547 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,35 g |
Tuky | 20,56 g |
Vláknina | 28,60 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 64,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Množstvo tekvice regulujeme podľa množstva polievky, ktorú chceme mať, polievka hustne počas varu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 1. 2010 08:18
michsamant , na tvare nezáleží, ale mala by byť oranžová. To, čo je na obrázku od mariej, nie je z oranžovej tekvice, ale z klasickej, vidieť to podľa farby. Ono to nevadí, ale z oranžovej má inú chuť. Myslí sa oranžová dužina, nie šupka.
29. 1. 2010 11:24
taak toto som hladala, mam sice trosku inu tekvicku tvarom,ale je oranzova,snad to nebude vadit po uvareni "pokritizujem", resp. napisem ako sa tvarila dcera
10. 11. 2009 10:18
7. 7. 2009 08:46
polievka je suprová dávam bodík. Máme v záhradku zásoby na celé leto a už si chystám na zimu do mrazáku
Ja som kôli deckám nedala chilli a vylepšila som si to ešte jedným zemiakom a syrom v tube. A na vrch opečený chlebík (opiekla som v trúbe na plechu po tekvici priamo v tom výpeku - je to mňam)
Ja som kôli deckám nedala chilli a vylepšila som si to ešte jedným zemiakom a syrom v tube. A na vrch opečený chlebík (opiekla som v trúbe na plechu po tekvici priamo v tom výpeku - je to mňam)
16. 10. 2008 17:05
Dužinu mít budu i s kouskem slupky. Musím uříznout vršek, trochu vydlabat vnitřek a vyřezat bubákovi obličej. Vyzkouším, tvé recepty (ta dýně je fakt odrovská) a pak dám vědět.
16. 10. 2008 16:44
Na polievku sa používa dužina, nie iba jadrá. Ak budeš mať len jadrá, urob tak, ako píše vybusna
16. 10. 2008 16:42
Ale já budu mít jen ten vnitřek ?!? Ze zbytku dýně bude Helloweenský svítící bubák. Můžu upéct jen ten vnitřek bez šlupky?
16. 10. 2008 16:33
Vybusna, z oranžovej tekvice hocijakého druhu.
Paprička moja, keď budeš tú tekvicu piecť, tak si ochutnaj len takú teplú, čerstvo upečenú, je výborná
Paprička moja, keď budeš tú tekvicu piecť, tak si ochutnaj len takú teplú, čerstvo upečenú, je výborná
16. 10. 2008 16:30
Prešpekulovala som vetu, idem opraviť
16. 10. 2008 16:21
jezismarja ja som debil...jasne.. opecene zbavim supiek a nakrajam na kusky a kydnem do vyvaru.
16. 10. 2008 16:19
tejaja ale ja tomu nerozumiem...a co urobim s tymi opecenym tekvicami...a to tu polievku varim zo supiek?
16. 10. 2008 16:14
clovece toto vyzera dobre...aj ked tie tekvice fakt nejem....to sa robi teda z tej hokaido tekvice, alebo akej...tej takej oranzovej, co je taka clenita ako keby mesiacikova?
16. 10. 2008 16:09
Dík, jsi úžasná
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 24 sekundami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 3 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 28 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní je krásně vláčný, báječně osvěží v horkých letních dnech a božsky chutná
20 nejlepších polévkových zavářek, které polévku zahustí a zvýrazní její chuť
Další recepty
Tématické fráze: tykev hokaido recepty tykev hokaido tykev hokaido recept dýně hokaido recepty polevka z dyne hokaido tykev hokkaido tykev recepty hokaido polévka tykev polévka recepty z tykve tykev hokaido polévka hokaido polévka recept tekvicova polevka těkvica tykev oranžová tykev hokkaido recepty hokaido tykev polévka hokaido tekvice tykve
Suroviny: dýně, vývar, koření kari, olej, cibule, česnek, chilli paprika čerstvá, zázvor čerstvý, sůl, pepř, smetana sladká
Polévka z oranžové tykve
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpAO
13 názorů