Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 319 kJ / 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,15 g |
Tuky | 8,93 g |
Vláknina | 23,21 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 289 mg |
Sůl | 0,58 g |
Sacharidy | 29,89 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kaldoun je sytá polévka, do které se přidávají ještě nudle, nebo kaldounky - maličké kroucené těstoviny. Někdo dává žemlové knedlíčky, někde se dávají i játrové. Nám chutná s drožďovými knedlíčky a bez těstovin. Kaldoun děláme jen z kachních nebo husích drobů, případně skeletu.
Polévku jsem v pomalém hrnci, ač ho používám více než 3 roky, dělala poprvé a už u tohoto způsobu přípravy zůstanu.
Omouvám se za nedokonalé foto.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 6. 2015 14:18
19. 1. 2014 20:46
Stejne tak Anuse Kejřová, ta ma Polevku z husy s játrovými knedlíčky (coz je v podstate to same jen z koreni pouziva jen muskatovy orisek.
Marie Janku Sandtnerová ve sve knize rozpoctu a kuchařských predpisu prekvapive kaldoun taky nemá.
Moderni kuchařky Kaldoun uvadeji, ale například v Regionální kuchařce Petry Pospěchové je bez knedlicku a nudli.
Regionální pokrmy z Čech, Moravy a Slezska uvadeji Kaldoun s jatrovými knedličky
19. 1. 2014 16:51
19. 1. 2014 16:50
19. 1. 2014 16:48
spagetka: děkuji za komentář, přesně jste vystihla to, co si myslím
19. 1. 2014 10:15
19. 1. 2014 10:13
19. 1. 2014 10:07
A všimněte si, že tzv.moderní kuchaři JEN V VYLEPŠILI UŽ DÁVNO NAPSANÉ RECEPTY PRÁVĚ TĚMI AUTORY, KTERÉ HANÍTE. V tom je ta variabilnost, o které píšu na začátku. Ano zmodernizuje se půostup, suroviny, ale furt se vychází z toho, co už tu bylo. Co ajaké suroviny samozřejmě ti staří autoři znali.
19. 1. 2014 09:59
18. 1. 2014 13:37
18. 1. 2014 00:01
17. 1. 2014 23:26
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 4 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 7 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 10 minutami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 20 minutami
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
Pajaja uvařila před 24 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Fitulka uvařila před 32 minutami
Vepřové nudličky na hořčici
Adena uvařila před 40 minutami
Slaný koláč
Fijolkauwu uvařil před 45 minutami
Francouzský hruškový koláč
Viera19@seznam.cz uvařil před 58 minutami
Vepřová kýta na hořčici ve smetanové omáčce se zeleným pepřem
LukyRi uvařila před 1 hodinou
Timovo utopenci
flanti uvařil před 2 hodinami
Křehké polštářky z listového těsta
Ivcatkoo uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kachní kaldoun s játrovými knedlíčky kaldounky kachní kaldoun s játrovými knedlíčky zeleninová polévka v pomalém hrnci recepty kaldounová polévka kaldón pomalý hrnec polévky pomalý hrnec polévka pomalý hrnec polévky recepty kachní kaldon recept kaldounová polévka kachní vývar s drožďovými knedlíčky hrnec na polévku drůbeží vývar v pomalém hrnci caldoun s drožďovými knedlíčky polévka s drožďovými knedlíčky pomaly hrnec zeleninová polévka polévka pomalý hrnec vývar v pomalém hrnci zelnačka v pomalém hrnci recept
Suroviny: droby kachní, cibule, mrkev, petržel, celer, koření nové koření, bobkový list, pepř, sůl, pepř mletý, máslo, mouka hladká, cibule, droždí, máslo, vejce, česnek, sůl, pažitka, petrželka
Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kKKr
12 názorů