Croissanty
Křehké a nadýchané croissanty jsou oblíbené jako svačina nebo snídaně s šálkem dobré kávy. Domácí croissanty voní máslem a určitě budou chutnat. Recept je určen pro ty zkušenější v pečení.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 15 439 kJ / 3 690 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,05 g |
Tuky | 207,04 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 853 mg |
Sodík | 5,07 g |
Sůl | 12,55 g |
Sacharidy | 368,47 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2014 16:33
30. 7. 2013 18:39
26. 2. 2013 19:49
4. 11. 2012 10:54
Delal jsem croissanty podle tohoto receptu, chutove jsou velicemdobre, ale mel jsem pomerne dost tvrdy povrch, nevi nekdomco jsem udelal spatne ?
Predem diky za odpovedi :)
12. 5. 2012 11:13
ahoj, nejsem autorka ale odpovím ti. Překládání je důležité, aby jsi dosáhla správné struktury těsta. Tajemství křehkých vrstev croissantu spočívá ve správné teplotě másla, v překládání, chlazení a rozvalování těsta. Jedno s druhým totiž souvisí – máslo se dobře spojí s těstem jen tehdy, pokud má správnou teplotu. Těsto s máslem půjde dobře rozválet, jen je-li vychlazené. A konečně, typické vrstvičky se vytvoří, pouze pokud těsto několikrát přeložíš a rozválíš.
12. 5. 2012 10:23
16. 2. 2012 12:17
21. 10. 2011 10:34
14. 5. 2011 20:29
máš je luxusní
13. 1. 2011 23:09
13. 1. 2011 19:08
9. 1. 2011 10:21
8. 1. 2011 20:30
8. 1. 2011 18:41
8. 1. 2011 10:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí marshmallow
Přidáno před 20 minutami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 17 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 18 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno 20. 5. 2024 08:32
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Právě bylo uvařeno:
Kynutý tvarohový závin
Alena Cerna uvařila před 8 minutami
Kuřecí smetanový pekáček
kimlo uvařila před 1 hodinou
Šunkofleky
Grecmanova uvařila před 7 hodinami
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 11 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 12 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 12 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 12 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 13 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: croissant recept těsto na croissanty croissanty recept recept na croissant recept na croissanty crosant recept croissanty těsto na croissant recept croissant crosant croissant crossiant croisant croisant recept crossant croissantové těsto crossiant recept recept na croisant recepty croissant recepty croisant
Suroviny: mouka hladká, máslo, mléko, droždí sušené, cukr, sůl, vejce, voda
Croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RgAE
18 názorů