Svačina - tipy na rychlé i výživné jídlo
Svačina je často opomíjené a porůznu odsouvané jídlo. Přitom má v sobě potenciál, který je třeba využít – může nám dodat nejen rychlou energii, se kterou vydržíme do hlavního jídla, ale také vitaminy, minerály a dobrou náladu. Svačinu bychom proto neměli podceňovat a odbývat. A pokud to čas dovolí, měli bychom si s její přípravou vyhrát.
Svačina mezi snídaní a obědem může být bohatší na sacharidy, klidně i sladší. Osvěžení i slušnou dávku vitaminů může dodat ovoce a proto je dobrou volbou samotné, i coby součást nápaditého zákusku. Odpolední svačina by měla být lehčí a chudší na sacharidy. Stále však existuje spousta lahodných variant, které uspokojí chutě každého strávníka.
Související články
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 6 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 13 hodinami
Klobásy
Přidáno před 17 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 18 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kam vyrazit pro čerstvý český chřest: Na farmě pořídíte kilo už od 85 Kč a druhý květnový víkend navíc láká na chřestové slavnosti
Oběd do 100 korun: Těstoviny, guláš i brambory zvládnete připravit na několik způsobů
Čekanka nemusí být hořká! Záleží na uskladnění i přípravě