Uvařeno do 30 minut: Rychlé a levné recepty
Rychlé ještě nutně nemusí znamenat odbyté. Pokud vás při přípravě oběda, večeře nebo moučníku pro návštěvu tlačí čas, nepropadejte panice. I pouhých 30 minut stačí k tomu, abyste vykouzlili vynikající pochoutku. Dožadují se strávníci u vás doma masa? Nejlepší je zvolit drůběž, ideálně kuřecí prsa, která nepotřebují moc času, naopak - dlouhá tepelná úprava je může vysušit. Ale dokonce i hovězí maso z trouby může být už po 30 minutách měkké a šťavnaté. Nepotřebujete tlakový hrnec ani hodiny pomalého dušení.
Do 30 minut zvládnete třeba i krémovou zeleninovou polévku. Stačí totiž uvařit zeleninu, například mrkev nebo dýni, doměkka, okořenit, rozmixovat a přidat smetanu. Přepadla vás šílená chuť na sladké? Nepečené dorty jsou sice snadné a lehké, většinou ovšem potřebují alespoň 8 hodin v lednici na ztuhnutí. Raději zkuste snadnou bábovku, protože i taková pocitvá klasika může pocukrovaná stát na stole už za půl hodinky.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 7 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 14 hodinami
Klobásy
Přidáno před 18 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 19 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na fantastický pečený česnek, který vylepší chuť pomazánky i bramborové kaše? Takhle snadno se dělá
Jednoduché borůvkové knedlíky na páře, které zvládne každý. Přelité máslem a posypané cukrem chutnají božsky
Domácí léčba medem podle našich babiček: Na kašel pomáhá med s cibulí, na imunitu kořeněný medový sirup se zázvorem