Sirup z čerstvého bezu
Z květů u nás velmi rozšířeného bezu černého můžeme vytvořit vynikající bezový sirup. V létě z něj uděláme velmi osvěžující nápoj, hodí se ale i při přípravě dezertu - bezové panna cotta.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 51 873 kJ / 12 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,30 g |
Tuky | 3,60 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3 074,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Blíží se období, kdy i u nás v Čechách a na Moravě začíná kvést bez černý. Jihotyrolské hospodyně z květů bezu rády připravují bezový sirup. Ten se skvěle hodí například k dezertu - bezová panna cotta. Pokud rádi připravujete pokrmy z místních surovin, je tento recept přímo pro vás.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 5. 2022 06:56
27. 5. 2022 12:58
Čas bezinek je tu, takže čas sirupu a taky přípravy limonády :)
27. 5. 2022 11:57
Nejsem Amerikán, tedy nerad píši, že něco miluji (vyjma paní casinové, že
Ale panna cottu s bezových květů mám fakt tůůůze rád
Ale panna cottu s bezových květů mám fakt tůůůze rád
27. 5. 2022 11:07
Eja57: Dobrý den, záleží na tom jak moc chcete mít sirup intenzivní a pokud ho necháváte odstát 3 dny tak je chuť bezu poměrně dost výrazná i při tomto množství. Děkujeme ale za tip, určitě zkusíme
27. 5. 2022 11:02
Myslím, že 20 květů je málo. Dávám tak 2x tolik nebo i víc. Ale cokoli z květů bezu je moc dobre.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 2 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 5 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 30 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Sirup z rýmovníku je účinný při nachlazení a rýmě, doporučuje se i jako prevence. Připravit ho můžeme zastudena nebo zatepla
Další recepty
Suroviny: cukr, citron, ocet ovocný, voda
Sirup z čerstvého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwwm
Panna cotta – prapůvodní, bez želatiny
casino
Hodnocení receptu je 4,6 (6×)