Bramborová omáčka II.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 118 kJ / 745 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,24 g |
Tuky | 1,15 g |
Vláknina | 24,32 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 153,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
a) Kdo odmítá používat průmyslově vyráběné bujóny může místo vody použít zeleninový vývar.
b) Záklechtku uděláme rozmícháním polohrubé mouky ve vodě.
c) Je to starý rodinný recept ze strany mé tchýně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 3. 2023 00:29
casino: Výrazem "nezkušená uvaří něco jiného" jsem myslel, že si uvaří jiné jídlo podle jiného receptu, ne že uvaří podle tohoto receptu jídlo s jiným výsledkem. Když se někomu jakýkoliv recept nelíbí nebo je mu nejasný, tak podle něho přece nevaří.
5. 1. 2023 00:49
RubyRom: Na fotce by byl talíř (hluboký) a něm oranžovo okrová hmota, rovná, hladká. Celkem nezáživný pohled, ale dobrá chuť. Příště fotku přidám.
5. 1. 2023 00:39
Já nechci tady začínat nějaké dohadování. Podíval jsem se ale také na recepty "právě bylo uvařeno" a "nejnovější recepty" a u 4 receptů se vyskytuje podobný problém jako vytýkáte mně. Pokud má systém "topek" sloužit jako učebnice pro začínající kuchařky, tak mnou založený recept smažu; ten opravdu není učebnicový.
5. 1. 2023 00:02
Já bych ráda ke každému receptu viděla fotku.
4. 1. 2023 23:39
Tonja: "nezkušená uvaří něco jiného"
To je řeč jak rozprávka
Nezkušená kuchařka rozpozná až po uvaření, že rcp je na dvě věci
Leda..., leda by měla ujeté chutě a ujížděla by na nepovařené mouce v záklechtce
To je řeč jak rozprávka
Nezkušená kuchařka rozpozná až po uvaření, že rcp je na dvě věci
Leda..., leda by měla ujeté chutě a ujížděla by na nepovařené mouce v záklechtce
4. 1. 2023 22:37
mika59: Tak to jako návod ber. Jak říkáš, zkušená kuchařka si poradí, nezkušená neporadí. Tak si to zkušená může udělat, nezkušená uvaří něco jiného. Takových receptů návodů jsem na "topkách" potkal už desítky.
Vše nejlepší v roce 2023
Tonja
Vše nejlepší v roce 2023
Tonja
4. 1. 2023 22:01
Jídlo je fajn, jen nechápu poměr..brambory, cibule, sladká červená paprika
trochu polohrubé mouky. Jak si má nezkušená kuchařka poradit..A olej není v surovinách. Já bych si poradila, ale už mám taky něco odvařeno. Ale trochu poměr surovin by měl být základ receptu.,Tohle je návod, ne recept.
trochu polohrubé mouky. Jak si má nezkušená kuchařka poradit..A olej není v surovinách. Já bych si poradila, ale už mám taky něco odvařeno. Ale trochu poměr surovin by měl být základ receptu.,Tohle je návod, ne recept.
4. 1. 2023 18:36
Dnes jsme měli tuto omáčku k obědu s masem z vařené těžké slepice (byla z ní polévka). Všichni u stolu si přidávali.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 18 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 22 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 3 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 7 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 9 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 10 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 10 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 11 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 11 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Další recepty
Suroviny: brambory, cibule, olej, paprika sušená sladká, mouka polohrubá, sůl, smetana na vaření, bujón zeleninový, ocet
Bramborová omáčka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYlwr
8 názorů