Bramborové pavé s vepřovou panenkou a omáčkou se zeleným pepřem
Název pavé, jehož původ bychom našli ve Francii, je označení zvláštního postupu pokládky diamantů do šperků či kamenů do dlažby. A právě tímto způsobem jsou pokládány brambory před zapečením se sýrem, aby dobře držely tvar a při následném opékání se nerozpadly.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 408 kJ / 2 009 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,73 g |
Tuky | 141,98 g |
Vláknina | 13,40 g |
Cholesterol | 606 mg |
Sodík | 1,17 g |
Sůl | 2,93 g |
Sacharidy | 59,78 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace : před 3 roky v restauraci, zkusila jsem podle poznámek a pavé - video na na sociální síti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 9. 2023 11:19
7. 9. 2023 11:17
25. 8. 2023 09:46
24. 8. 2023 20:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 17 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 19 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 20 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřové na kmíně
Kava 2 uvařila před 13 minutami
Drožďové knedlíčky
Hanka68 uvařila před 21 minutami
Francouzská cibulačka
IvanDunda uvařila před 25 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Martina.Praskova uvařila před 27 minutami
Kuře na paprice
vervla uvařil před 35 minutami
Francouzské palačinky
MarinetteQueen3 uvařila před 58 minutami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Mira74 uvařila před 1 hodinou
Hradecká pomazánka
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
tara23 uvařila před 1 hodinou
Výborné lasagne
adriana.dragounova@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit panenku? Poradíme vám tipy, jak dosáhnout šťavnaté a zároveň křupavé vepřové panenky
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Lahodnou a pikantní pepřovou omáčku připravujeme hlavně k minutkám nebo steakům. Poradíme, jak na ni
Další recepty
Suroviny: brambory, sůl, pepř mletý, smetana ke šlehání, sýr gouda, panenka vepřová, slanina anglická, sůl, pepř mletý, ghee, cibule šalotka, smetana ke šlehání, pepř zelený sterilovaný, víno bílé, sůl
Bramborové pavé s vepřovou panenkou a omáčkou se zeleným pepřem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5y7rB
4 názory