Žabí stehýnka
Recept ještě nebyl hodnocenStehýnka omyjeme, osušíme a osolíme. Opečeme je na másle, přidáme na jemno nakrájenou šalotku a necháme zesklovatět.Pak vložíme také na jemno posekaný česnek, orestujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Stehýnka omyjeme, osušíme a osolíme. Opečeme je na másle, přidáme na jemno nakrájenou šalotku a necháme zesklovatět.Pak vložíme také na jemno posekaný česnek, orestujeme…
Brambory oloupeme a dáme na cca 8-10 minut předvařit do osolené vody. Maso zpracujeme se všemi surovinami a dochutíme. Mokrýma rukama tvarujeme kuličky.Ve velké pánvi…
Pokud máte po koledě doma spoustu vajec vařených natvrdo, můžete z nich připravit jednoduchý smažený oběd. Stačí je smíchat se strouhaným sýrem a salámem, lehce dochutit…
Máte chuť na těstoviny? Vyzkoušejte kolínka se slaninou. Osmažíte cibuli a slaninu, přidáte česnek, sušená rajčata a kukuřici a prohřejete. Nakonec na pánev přidáte i…
Název pavé, jehož původ bychom našli ve Francii, je označení zvláštního postupu pokládky diamantů do šperků či kamenů do dlažby. A právě tímto způsobem jsou pokládány…
Houba Shimeji neboli líhovec moučný je oblíbená v japonské kuchyni. S cibulkou, mrkví a zelím z ní během chvilky vytvoříte výborné jídlo, které můžete použít jako…
Kůži na kachních prsou nařežeme do mřížky, vetřeme do ní lístky tymiánu, pepř a hrubou sůl. Spodní stranu pouze osolíme a opepříme.Maso nejprve opékáme kůží dolů a pak i…
Sametově jemná smetanová omáčka s hříbky, čerstvě přinesenými z procházky v lese, je lehce dochucená bílým vínem. Hotovou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami a před…
Očištěné cibulky osmahneme na polovině horkého másla, podlijeme vodou, přidáme zelený hrášek, promícháme a dusíme asi 10 minut. Pak zaprášíme moukou a zlehka promícháme.…
Silný kuřecí vývar z křídel provoněný slaninou a divokým kořením chutná výtečně. Díky štědré porci nudliček tato polévka opravdu zasytí. Nudličky uvaříme zvlášť, aby…
Vepřové ramínko s kostí, naložíme do láku vytvořeného z oleje a koření na vepřové maso. Dáme do lednice na 1 den uležet. Druhý den si nachystáme žampiony, které…
Vepřovou plec si naporcujeme po vlákně na stejně velké kusy svalu, tak aby je bylo možno po upečení vcelku naporcovat přes vlákna na plátky. Maso ochutíme česnekem…
Krůtí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé kousky a dáme do uzavíratelné misky. Přidáme všechny přísady na marinádu a maso důkladně s marinádou promícháme…
Lososa a šalotku nasekáme na jemno. Přidáváme po kapkách šťávu a podle chuti sojovou omáčku.Dochutíme solí, koprem a čerstvě mletým pepřem. Zakápneme olejem a necháme…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmahneme na pánvi.Maso vyjmeme a do pánvičky dáme šalotku na půlměsíčky, nasekaný česnek, krátce povařené kapustičky,…
V pekáčku rozpustíme sádlo a dáme na to Taliány. Pečeme v troubě na 180 st. 20 min., na prvních 10 minut přikryté poklicí. Dopečeme dorůžova. Po upečení se loupou. …
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do máslem vymazané mísy remosky položíme vrstvu brambor, osolíme je a opepříme. Na brambory dáme vrstvu nakrájeného masa…
Tuto výbornou jihočeskou pomazánku si nejlépe vychutnáte s čerstvým pečivem a sklenkou piva. Prolínají se v ní chutě plísňového sýra, tvarohu a česneku. Trošku…
Kdo má rád syté zeleninové polévky z čerstvé zeleniny, jistě si pochutná na této jemné chřestové. Začátkem jara, seženeme v obchodech nebo u farmářů tuto oblíbenou…
Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Vložíme do zapékací misky a obložíme kořením, kousky mrkve, celeru, šalotkou a plátky česneku. Olivový olej trochu…
Hovězí pečené maso nakrájíme na malé kousky a rozsekáme najemno, případně umeleme na masovém strojku.V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm drobně nakrájenou…
Pro ty z vás, kteří úplně nefandí klasickému hamburgeru, máme skvělý tip. V tomto receptu je místo masové placky použit grilovaný hermelín s bylinkami. K hermelínu pak…
Maso osolíme, opepříme, pokapeme olejem a worchestrem. Necháme odležet aspoň hodinku.Na pánvi ho ze všech stran opečeme a zabalíme do alobalu. V troubě pak maso dopečeme…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Samosběr jahod 2023: Velký přehled pro celou ČR. Kde si nasbíráte jahody za 50 korun a jak najít nejlepší místo?
Deep fried butter aneb Smažené máslo: Kousky másla v křupavém těstíčku jsou sladkým pouťovým hitem z Ameriky
Zapečené těstoviny 7 x jinak plus tipy, jak díky jednoduchým krokům vyčarovat dokonalé jídlo