Bezlepkový dort
Recept ještě nebyl hodnocenZ 5 bílků a trochy cukru vyšleháme pevný sníh. Z 5 žloutků a cukru vyšleháme hustý krém, přidáme teplou vodu a šleháme ještě asi 1 minutu. Ke žloutkům opatrně střídavě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 518 kJ / 363 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 1,20 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 0,90 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 80,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Z 5 bílků a trochy cukru vyšleháme pevný sníh. Z 5 žloutků a cukru vyšleháme hustý krém, přidáme teplou vodu a šleháme ještě asi 1 minutu. Ke žloutkům opatrně střídavě…
Českou klasiku, kynuté koláče, si můžete s tímto receptem vychutnat i pokud dodržujete bezlepkovou dietu. Naplňte je vaší oblíbenou náplní, posypte křupavou drobenkou,…
Aby se chléb při pečení nepropadl, je důležité dodržet následující postup. Do pečící nádoby nejprve nalijeme vodu a přidáme olej. Poté přisypeme veškeré sypké suroviny,…
1. těsto: Sypké suroviny smícháme, přidáme smetanu a Heru a na vále ručně vypracujeme těsto tak, aby se nelepilo. Jde to velmi rychle, v případě lepivosti přidat…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do velké mísy dáme cukr a spolu se žloutky vyšleháme do nadýchané pěny. Zašleháme do ní olej a mléko. Přidáme Jizerku, kypřící prášek a…
Těsto pořádně umícháme a necháme hodinu kynout na teplém místě. Poté ho rozdělíme na cca 17 dílů, ze kterých vytvoříme rohlíky. Necháme dalších 10 - 15 minut odpočinout…
Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto - dobře se s ním pracuje. 2/3 těsta vyválíme na malý plech, potřeme silnější vrstvou povidel a ze zbylé 1/3 nakrájíme…
Do vlažného mléka oddělíme 1 lžíci cukru, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Přidáme do mouky, pak vejce, olej, kypř. prášek a ostatní ingredience. …
Jabka nahrubo nastrouháme, přilijeme rozehřátý schladlý tuk a rozšlehaná vejce, promícháme, přidáme cukry a mouku s prášky do pečiva. Přendáme na vymazaný a vysypaný…
Z přísad vypracujeme těsto a necháme v teple asi hodinu kynout.Potom lžící namočenou v mouce vykrajujeme kousky. Vyšlo mi na 8 kusů, z kterých vytvarujeme housky. Aby…
V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny a postupně přidáváme mléko, olej.Nakonec přidáme mouku smíchanou s rozemletým mákem. Jemnou směs nalijeme na plech vyložený…
I bez lepku si můžete pochutnat na skvělé buchtě. Stačí použít vhodnou mouku jako v tomto receptu. Z jogurtového těsta, zajímavé kombinace rebarbory a borůvek a spousty…
Vařené brambory nastrouháme najemno, přidáme krupice, mouku, přisolíme a smícháme na kompaktní hmotu. Desku, vál si posypeme trochou mouky a vyválíme válečky, nožem…
Nadýchaný velikonoční mazanec krásně provoní váš dům a naladí vás na přicházející svátky jara. Můžeme jej připravit i v bezlepkové variantě a navíc bez kynutí. Chuťově…
Ze surovin vypracujeme tužší těsto(možno zředit mlékem) a dáme na 1/2 hodiny do lednice. Oddělíme si 1/3 těsta, zbylé 2/3 natlačíme na plech asi 24x36 cm. Na těsto…
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme dotuha. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, za stálého šlehání přiléváme olej,smetanu a…
Cukr, žloutky a Heru vyšleháme, přidáme ostatní suroviny a nakonec lehce vmícháme sníh ze 4 bílků. Nalejeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a pečeme v…
Těsto: Celá vejce, cukr, vanilkový cukr vyšleháme do pěny, přišleháme olej, mléko, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Upečeme a necháme vychladnout. Krém:…
Vodu, olej a špetku soli přivedeme k varu, teplotu snížíme, vsypeme mouku a dobře metličkou rozšleháme a na mírném ohni mícháme , dokud se těsto nezačne odlepovat od…
Všechny suroviny smícháme v kompaktní těsto a necháme jej v chladu odpočinout. Těsto má tendenci se trošku drobit což je v pořádku, natlačíme jej do formiček na košíčky…
Jemně nastrouháme Margot tyčinky a přidáme ostatní sypké suroviny - mouky, cukr a prášek do pečiva.Pak přidáme mléko, olej, vejce, smetanu a promícháme.Těsto nalijeme do…
Linecké cukroví je velmi oblíbeným druhem cukroví během svátků. A když nahradíme klasickou mouku, moukou bezlepkovou, můžeme voňavým a křehkým lineckým potěšit i…
I přes celiakii nebo alergii na lepek si můžete o Vánoce užít výborné cukroví. Vyzkoušejte třeba toto linecké cukroví z bezlepkové mouky. Dochutit ho můžete podle své…
Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly a každý roztlapkáme na kruh o průměru 30 cm. Kraje lehce ohneme, čímž vznikne zábrana proti vytékání náplně. Potřeme rozšlehaným…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Jak udělat z libečku „maggi“? Kromě svazku aromatické bylinky stačí jen voda, sůl a olej a postup, který zvládne každý
Štědrovečerní menu ve světě: Japonci chodí do KFC, v Británii jedí pudink z loje a v Grónsku velrybí bůček
Co s přebytky po vánočním pečení? Vyrobte z nich kouzelné ozdoby na stromeček!