Jahody v čokoládě
Recept ještě nebyl hodnocenTuk si v kastrůlku rozpustíme, ale hlídáme, aby nevařil!!! Přidáme ostatní ingredience a promícháme do hladké čokolády. Na chvíli odstavíme a necháme mírně vychladit.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tuk si v kastrůlku rozpustíme, ale hlídáme, aby nevařil!!! Přidáme ostatní ingredience a promícháme do hladké čokolády. Na chvíli odstavíme a necháme mírně vychladit.…
KRÉM DO VĚNEČKŮ: 3/4 litru mléka 2 vanilkové pudinky 250 g másla 200 g moučkového cukru Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který za stálého míchání necháme…
Sýry, pomazánkové máslo a smetanu ušleháme do pěny. Podle druhu a kvality sýrů a másla můžeme smetany přidat i více. Přidáme najemno nastrouhaná vejce a na tenké…
Dobře omytá žebra dáme vařit do studené vody. Když jsou žebra uvařená, vyndáme je z hrnce a obereme z nich maso. Zárověň uzený vývar přecedíme do jiného hrnce a dáme do…
Hřib pravý patří k nejchutnějším a nejhodnotnějším houbám našich lesů, proto jej vybíráme do pokrmů, ve kterých jeho jemná chuť nejlépe vynikne. Výborný je v této…
Paštika je skvělá jako předkrm nebo jako slané pohoštění pro přátele. Díky domácí přípravě víte, co jíte a navíc můžete paštiku vyladit dle své chuti například přidáním…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Rajská omáčka je milovaná i nenáviděná, ale pokud jste právě vy jejím milovníkem, vyzkoušejte ji podle tohoto receptu. Jsou v něm použita čerstvá rajčata a omáčka je…
Tato výborná kulajda vás zasytí i zahřeje. Cibulovou jíšku zalijete vodou, přidáte houby, brambory a čerstvý kopr. Po uvaření polévku zahustíte, přilijete smetanu a…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev a petržel. Obojí osmažíme, přidáme sladkou papriku a promícháme.Potom přidáme omyté kuře (nebo kuřecí stehna),…
Nakrájenou cibuli dáme zpěnit na sádlo. Jakmile zesklovatí přidáme na hrubo nastrouhané kedlubny, trochou vody podlejeme a podusíme téměř doměkka. Potom na to vylejeme…
Tuto českou klasickou omáčku připravíme snadno. Jíšku zalijeme vývarem, přidáme kopr a koření a povaříme. Na závěr ji zjemníme smetanou a dochutíme tak, aby omáčka byla…
Maso smícháme se všemi surovinami do kompaktní směsi. Dochutíme a necháme půl hodiny odpočinout. Mezitím očistíme omyté fazolky. Oddělíme tvrdé konce a nakrájíme (já je…
Hovězí kližka na zelenině se smetanou, připravená v pomalém hrnci, je dokonalým spojením šťavnatého masa, čerstvé zeleniny a krémové smetany. Stačí jen jednoduché…
Všetky prísady na cesto vyšľaháme a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.Práškový cukor premiešame s kokosom a posypeme koláč.Pečieme v rúre na 180°C do…
Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust, osolíme a opepříme. Do rozehřáté hluboké pánve dáme sádlo a maso zprudka opečeme ze všech stran.Přidáme nadrobno…
½ kg kysaného zelí si připravíme klasickým způsobem jako zelí dušené a odstavíme z plotny. Sáčky s předvařenou rýží uvaříme v osolené vodě s hřebíčkem a novým kořením,…
Ovoce oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky, pokropíme citronovou štávou, aby nezhnědlo. Těsto smícháme z mouky, cukru, prášku do pečiva, skořice,…
K přípravě jednoduché a rychlé domácí zmrzliny nejsou vždy třeba čerstvé jahody, postačí nám ty mražené - jen je třeba je před použitím nechat chvíli rozmrazit. Hotovou…
Nejprve vyšleháme třeba metličkou máslo s tvarohem a pak postupně přilijeme smetanu. Přisypeme papriku, osolíme a přidáme na velmi jemno nakrájenou cibuli. Všechno ještě…
Špagety vaříme dle návodu v osolené vodě. Na oleji opečeme do zlatova cibulku nakrájenou na čtvrtky poté z oleje odstraníme a cibuli dále již nepoužíváme jde jen o to…
Nakrouhané zelí a celé oloupané brambory dáme vařit, přidáme cukr, ocet, sůl- musí vzniknout vyvážená chuť, nebo si ji ochutit, jak má kdo rád.Vaříme, dokud není zelí a…
Z vepřové paneky ukrojíme 4 hrubší kolečka, dlaní je jen roztlačíme jakoby do stran, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme z masa…
Křehké nudličky z hovězí roštěné, připravované se smetanovou omáčkou s žampiony a kyselými okurkami, jsou volně inspirované ruským pokrmem Stroganov. Maso se bude díky…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Máme rádi šopák! Jak se mix okurky, rajčat a sýru feta stal bulharským národním pokrmem?
Tesco děkuje všem dárcům: V podzimní Sbírce potravin zákazníci darovali 86 tun potravin a drogerie. Tesco online sbírka
Grilování jako u moře: Zkuste si připravit opečené olihně nebo salát z chobotnice