Brynzové halušky
Recept ještě nebyl hodnocenBrynzové halušky jsou velmi známé jídlo ze slovenských kolib. Můžeme si ho ale hravě uvařit i doma. Brynzové halušky si nejlépe vychutnáte v pozdním jaru, kdy je brynza…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brynzové halušky jsou velmi známé jídlo ze slovenských kolib. Můžeme si ho ale hravě uvařit i doma. Brynzové halušky si nejlépe vychutnáte v pozdním jaru, kdy je brynza…
Přípravou tohoto tvarohového dortu ušetříme spoustu času. Místo tradičního pečeného korpusu totiž postačí vrstva nadrcených sušenek, spojená rozpuštěným máslem.…
Nevážené hrnkové recepty jsou velice oblíbené. Ovocný koláč s tvarohovou náplní, posypaný drobným ovocem je jednoduchý na přípravu. Upečený koláč, zlehka pocukrovaný…
Na vrcholu jara se začnou červenat jahody v záhonku a nastává tak doba k jejich zpracování. Jako víkendový dezert si pak můžete připravit tento lehký smetanový krém do…
Víkendový moučník vždy potěší celou rodinu? Vyzkoušejte jednoduchý a lehký dortík s ovocem a želatinou. Křehký nadýchaný piškot s krémem plným tvarohu a s oblíbeným…
Segedínský guláš je typická ukázka chuťově skvělého a přitom jednoduchého jídla z jednoho hrnce. Nejlépe chutná druhý, až třetí den, kdy se propojí chuť měkkého masa a…
Chuťově výrazné pirohy jsou z nudlového těsta naplněného brynzovou nádivkou. Podáváme je posypané pažitkou a opečenou slaninou anebo zalité zakysanou smetanou. Už jen po…
Mechové dorty se těší stále větší oblibě a tak vznikl nápad, upéci z téhož těsta i tyto minidortíčky. Budou pro svou barvu výraznou ozdobou na vašem svátečním stole. Jak…
Velmi oblíbená buchta na plech, která nás ihned přenese zpět do dětství. Pudink se peče dohromady s těstem, díky tomu vznikne zajímavá mozaika a typický vlnitý povrch.…
Segedínský guláš tvoří základ maďarské kuchyně, ale i u nás se těší velké oblibě. Příjemně pikantní guláš s kysaným zelím, zjemněný zakysanou smetanou nebo šlehačkou…
Jste milovníky grilování a rádi zkoušíte něco nového? Zkuste si na grilu připravit právě tento pokrm, určitě nebudete litovat. Kořeněné maso s cibulí pečené na grilu,…
Nejdříve si uvaříme silnější kávu. V misce zamícháme zakysanou smetanu a tvaroh přidáme vanilkový cukr a cukr krupice (kdo rád sladší, může dát více). Do misky nebo…
Osvěžující dezert do skleničky si zvládneme připravit během několika minut a stačí nám pár základních surovin. Jemnou chuť zakysané smetany se šlehačkou a vanilkovým…
Oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte sníh. V misce rozšlehejte žloutky se smetanou, cukrem moučka, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Ke vzniklé tekuté hmotě…
Nadýchaný piškotový korpus, lahodný krém ze šlehačky a zakysané smetany a vaše oblíbené ovoce - to je ideální způsob, jak zpracovat sezónní ovoce. Dezert můžete ještě…
Perkelt je pokrm původem z Maďarska, ale našel si své místo i v naší kuchyni. Kostky vepřového masa restované na základu z cibule, s pořádnou dávkou koření od papriky,…
Luštěninové polévky jsou vydatné a v chladných dnech nejen zasytí, ale také zahřejí. Uvařte si třeba lahodnou polévku s bílými fazolemi a klobásou podle našeho receptu.…
Když je chuť něco malého zobnout, vyplatí se mít v zásobě listové těsto. Jakmile je doma, bude vyhráno. Do půlhodiny bude hotové slané nebo sladké pohoštění. Malé…
Piškotový ovocný koláč je výtečný, lehký a navíc osvěžující dezert do horkých letních dní. Fantazii se meze nekladou a můžete využít přebytky jakéhokoliv ovoce ze…
Kdo by neměl rád ovocné koláče s drobenkou! Tenhle se vyznačuje snadnou přípravou a stoprocentním úspěchem. Ať už použijete čerstvé sezonní ovoce nebo zamražené, určitě…
Zdravý recept, tortilly plněné kuřecím masem a zeleninou. Jednoduchý, rychlý a šmrnc mu zajistí zakysaná smetana. Zvládne ho úplně každý. Dá se jíst teplý, ale ideálně…
Tyto lahodné řezy si vychutnáte s hrnkem vašeho oblíbeného horkého nápoje. Vláčný kakaový korpus potřete jemným svěžím krémem z jogurtu a zakysané smetany. Krém můžete…
Řapíkatý celer je vlastně vitamínová bomba. Vynikající je například večer k televizi místo chipsů, nakrájený na proužky v kombinaci se zakysanou smetanou nebo salsou…
Ohlásila se vám nečekaná návštěva a vy nemáte dezert ke kávě? Zachrání vás náš recept na nepečené řezy z Bebe sušenek. Proložené jsou lahodným krémem z čokoládového…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Krevetový koktejl býval nejoblíbenějším jídlem v Británii, dnes se podává spíše jako vtip
Zázvorový sirup místo tabletek: Pár kapek do vody jako účinná prevence, v čaji zase zahřeje a pomůže při nachlazení i viróze
Dokonalé italské rizoto musí mít krémovou konzistenci a neobejde se bez másla. Takhle se správně dělá